[rešeno] Linpus Linux

Fotr je kupil prenosnika, kateri ima tale Linpus linux gor. Hotel je dat winse gor pa mal preden bi mogl pokazat zaslon za izbiro particij se pokaže plavi zaslon in sporočilo o izjemni napaki...bla, bla. Tako, da se neda instalirat winsow ker negre nikakor naprej. Pa je probu 2 CD ja, tako da tut to ni krivo. Sem mislil, da je mogoče kej z računalnikom narobe pa sem ubuntu iz CD-ja zalaufu in je normalno delal. Tale Linpus Linux pa tut ne deluje. Napiše par zadev in pol se ustavi in to je to. Karkol napišeš ni nič. Sem probu exit, root, sudo... pa nič. Kaj bi blo možno, da je narobe da se winsow ne da gor dat. Za Linpus je možno, da so kej zamočil k so ga gor dajal, čeprav je to mal tko tko, glede da je to nov računalnik. Je možno da noče gor dat winsow ker je v ext2 formatiran?
Če to ne spada na ta forum ker sprašujem o winsih se opravičujem, vendar je tut linux nameščen in glih to se mi zdi "krivec"

Komentarji

 • coso423 Član
  uredil/-a 13. October, 2009
  Prvo v BIOS-u poglej da nima zaščite pred pisanjem, tako ma nekako HP narejeno.. Sicer pa malo preglej forume na Mr. Google, mislm da bi ti znal dat odgovor na tvoje vprašanje :D Lahko pa rej probaš Visto naložit da spraviš disk v NTFS oziroma ga prerihtaš z Prtition Editor v Ubuntuju.
  Pa veliko sreče :D
 • napsy Član Ubuntu.si
  Hm priporočam da najprej preko Ubuntu cd-ja poženeš memtest, da preveri, če v RAM pomnilniku obstaja kakšna napaka. Ker če se ti Windows setup sesuje pol obstaja dobra možnost da je.
 • Pri meni je bla napaka ker windows CD ni imel sata driverjev s pomočjo katerih delujejo novi diski.
 • Ja, mislim,da je to pravi odgovor. sata driverji. Bomo probal to uredit. Tnx za informacije.
 • Kami Član Ubuntu.si
  V BIOSU boš najverjetneje moral nastaviti SATA Mode na "IDE".
 • In če bo po Kamijevem predlogu še vedno metalo "bluescreen" še sformatiraj cel disk v eno NTFS particijo (lahko tudi s Parted v Ubuntuju).
 • Zadeva sedaj deluje. Bilo je treba samo v BIOSu nastimat glede diska.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.