Računalniško usmerjene šole
ShAd0w
Član
Najprej en lep pozdrav.
Obiskujem 3. letnik srednje šole SPTŠ programa Elektrotehnik računalništva (niti ni tako elektrotehnično usmerjeno, razen prva dva letnika) v Murski Soboti. Meni se zdi celoten učni načrt (za računalniško usmerjene predmete) prav smešen. Pred vpisom v šolo smo lahko izbrali delanje na linux ali pa windows sistemu. V prvem letniku so se držali tega in smo v linux sistemu delali spletno stran z wysiwyg programom NVU. Nobene razlage o linux sistemu ali njegovem delovanju. Če se prav spomnim je profesor rekel samo: "Linux je en drug operacijski sistem katerega dobiš brezplačno in ne moreš na njem igrat igre. Ni za vas." Nato smo v drugem letniku začeli z programiranjem v C++u. Delali smo pod windows okoljem. Pri programiranju profesorji nimajo pojma, vsaj meni se tako zdi (pa nisem nek top programer). Programiramo v IDE-ju Dev-C++.
Profesor niti ne zna razložit zakaj uporabimo funkcijo system("pause"). Pač samo en primer njihovega znanja. Mogoče sem pač zahteven ali pa čuden ker se hočem nekaj naučiti in imeti dejansko profesorje, ki niso tako komercialno usmerjeni, ampak imajo razširjen horizont (al kako se že reče
).
Kaj si pa vi mislite o teh stvareh? A so na vseh šolah tako na windows fiksirani in učijo samo v-njihovih-očeh najboljši in najbolj uporabljen jezik C++?
Razpišite se
Obiskujem 3. letnik srednje šole SPTŠ programa Elektrotehnik računalništva (niti ni tako elektrotehnično usmerjeno, razen prva dva letnika) v Murski Soboti. Meni se zdi celoten učni načrt (za računalniško usmerjene predmete) prav smešen. Pred vpisom v šolo smo lahko izbrali delanje na linux ali pa windows sistemu. V prvem letniku so se držali tega in smo v linux sistemu delali spletno stran z wysiwyg programom NVU. Nobene razlage o linux sistemu ali njegovem delovanju. Če se prav spomnim je profesor rekel samo: "Linux je en drug operacijski sistem katerega dobiš brezplačno in ne moreš na njem igrat igre. Ni za vas." Nato smo v drugem letniku začeli z programiranjem v C++u. Delali smo pod windows okoljem. Pri programiranju profesorji nimajo pojma, vsaj meni se tako zdi (pa nisem nek top programer). Programiramo v IDE-ju Dev-C++.
Profesor niti ne zna razložit zakaj uporabimo funkcijo system("pause"). Pač samo en primer njihovega znanja. Mogoče sem pač zahteven ali pa čuden ker se hočem nekaj naučiti in imeti dejansko profesorje, ki niso tako komercialno usmerjeni, ampak imajo razširjen horizont (al kako se že reče

Kaj si pa vi mislite o teh stvareh? A so na vseh šolah tako na windows fiksirani in učijo samo v-njihovih-očeh najboljši in najbolj uporabljen jezik C++?
Razpišite se

Komentarji
ceprav c++ ni pametno v isti kos metati.. se bos se tepel po glavi
ko prides na fax bo bolje glede linux-a,...usaj pri nas je
FRI informatika smer je pain in the arse, vsaj kar se tiče uporabe linuxa.. OBVEZNA (!!) uporaba Toada for oracle (nameščen na vseh šolskih PCjih - rač. učilnica)..OBVEZNA(!!) uporaba Visual Studia - C#
Zakaj obvezna? KER SAMO TO UPORABLJAJO ASISTENTI NA VAJAH! sicer ja..prijazna (pa tudi luštna
Bilo bi lepo če bi bl spodbujali uporabo brezplačnih programov in odprtokodnih rešitev in ne strmeli k plačljivim programom (naj samo dodam da v navodilih za namestitev toada (trial version) je celo dodan KEY(!!) da ga uporabiš pri registraciji..nekako dvomim da so plačali za vse licence (key je zdej neuporaben ker je že zdavnaj potekel
no eduroam sem potem sama pogruntala..bilo je veliko lažje, kot sem mislila::D
So sicer svetle izjeme, ampak drugace je FRI v splosnem M$ trdnjava, ki sola folk, ki na koncu zna tako na pol uporabljat kaksen Visual Studio in to je to. Glede na to, koliko dnarja zmece M$ v promocijo, dvomim, da se bo kaj spremenilo.
master1984.. magistrirala na področju informatike?
Če ja..je pol stvar na tebi da uvedeš linux na FDV!
(čeprav to ne bo popravilo "slovesa" fdvja :P)