[rešeno] Asp32.exe slovar in šumniki
McDragon
Član
Iskal sem rešitev za namestitev 32-bitnega slovarja na Ubuntuju. Zagon z Wine mi deluje brez preimenovanja dll datoteke ASP32RES.DLL v ASP32RES.DLL_old
Post je namenjen kot rešitev in ne vprašanje. Sledil sem navodilom na tem mestu a prišel do težav s šumniki. Prikazoval se je le ž, ostali (šđčć) pa ne. Poleg tege iskanje ni delovalo pr tipkanju ž, tako kot je bil primer pri nekem drugem uporabniku.
Rešitev je v locale - imel sem že precej težav pri prevajanju ClamTK in pri poskusu zagona programa v slovenskem locale-u.
Torej, namesti ASP slovar oz. ga lahko prekopiraš nekam v /home/[user]/ASP_slovar ali karkoli.
Nato preveri locale. Če že deluje v slovenskem jeziku (najverjetneje bo, če imate nameščeno slovensko različico Ubuntu)
Meni je vrnilo naslednje:
To ni v redu, ker je ameriški locale in ne slovenski. Preveri, katere locale sploh imaš:
Če ni sl_SI ali sl_SI.utf8 potem ga moraš namestiti:
Meni vrne:
Generating locales...
sl_SI.UTF-8... done
Nato v isti mapi zaženeš še:
Nato ponovno preveri locale:
Pri meni je sedaj: sl_SI.utf8
Ta locale sedaj uporabi za zagon ASP32.exe, lahko vse skupaj daš v bash skripto, jo narediš zagonljivo in vse skupaj daš v launcher na namizje ali v meni.
Opomba: [user] in [mapa_z_asp_slovarjem] seveda prilagodite svojemu lastnemu sistemu ;-)
Tako se ti bo pognal ASP32.exe v slovenskem locale-u in NE BO vplival na sistemski locale. Pri meni ostaja en_US.utf8, kar lahko preveriš tako, da medtem, ko teče Slovar zaženeš novo terminal okno in zaženeš ukaz
Post je namenjen kot rešitev in ne vprašanje. Sledil sem navodilom na tem mestu a prišel do težav s šumniki. Prikazoval se je le ž, ostali (šđčć) pa ne. Poleg tege iskanje ni delovalo pr tipkanju ž, tako kot je bil primer pri nekem drugem uporabniku.
Rešitev je v locale - imel sem že precej težav pri prevajanju ClamTK in pri poskusu zagona programa v slovenskem locale-u.
Torej, namesti ASP slovar oz. ga lahko prekopiraš nekam v /home/[user]/ASP_slovar ali karkoli.
Nato preveri locale. Če že deluje v slovenskem jeziku (najverjetneje bo, če imate nameščeno slovensko različico Ubuntu)
locale
Meni je vrnilo naslednje:
LANG=en_US.UTF-8
LC_CTYPE=\"en_US.UTF-8\"
LC_NUMERIC=\"en_US.UTF-8\"
LC_TIME=\"en_US.UTF-8\"
LC_COLLATE=\"en_US.UTF-8\"
LC_MONETARY=\"en_US.UTF-8\"
LC_MESSAGES=\"en_US.UTF-8\"
LC_PAPER=\"en_US.UTF-8\"
LC_NAME=\"en_US.UTF-8\"
LC_ADDRESS=\"en_US.UTF-8\"
LC_TELEPHONE=\"en_US.UTF-8\"
LC_MEASUREMENT=\"en_US.UTF-8\"
LC_IDENTIFICATION=\"en_US.UTF-8\"
LC_ALL=
To ni v redu, ker je ameriški locale in ne slovenski. Preveri, katere locale sploh imaš:
ls /usr/lib/locale/
Če ni sl_SI ali sl_SI.utf8 potem ga moraš namestiti:
cd /usr/share/locales
sudo ./install-language-pack sl_SI
Meni vrne:
Generating locales...
sl_SI.UTF-8... done
Nato v isti mapi zaženeš še:
sudo dpkg-reconfigure locales
Nato ponovno preveri locale:
ls /usr/lib/locale/
Pri meni je sedaj: sl_SI.utf8
Ta locale sedaj uporabi za zagon ASP32.exe, lahko vse skupaj daš v bash skripto, jo narediš zagonljivo in vse skupaj daš v launcher na namizje ali v meni.
export LANG=sl_SI.utf8
wine /home/[user]/[mapa_z_asp_slovarjem]/Asp32.exe
Opomba: [user] in [mapa_z_asp_slovarjem] seveda prilagodite svojemu lastnemu sistemu ;-)
Tako se ti bo pognal ASP32.exe v slovenskem locale-u in NE BO vplival na sistemski locale. Pri meni ostaja en_US.utf8, kar lahko preveriš tako, da medtem, ko teče Slovar zaženeš novo terminal okno in zaženeš ukaz
locale
Komentarji