BackTrack Linux

Pozdrav!!

Malce se igram s mislijo o inštalaciji back track Linux-a na svoj Vbox mašino, pa me zanima kaj vete o tej distribuciji!?
Kot sem videl je grafični umesnik KDE na ki bazira na Debianu,sam dodane so še aplikacije ki pa jih ni na drugih distribucijah LINUXa.
Ali je legalno imeti to verzijo na compu, al bo kakšen problem s nevem, recimo inšpekcijo ali podobno :D?

Hvala za vaše mnenja in L.P.

strupnik


Ubuntu rulsssssssssssssssssssssssssssssss :D

Komentarji

  • Te programe lahko namestiš tudi na druge distribucije. Bolj dvomim, da se to splača namestiti v VirtualBox... za snifanje (Wireshark) in to rabiš dostop do fizičnih naprav, virtualno nekako nima smisla...

    Mislim, da sama namestitev ni prepovedana. Odvisno kaj želiš z njo početi. Z nožem lahko režeš zelenjavo ali koga napadeš, odvisno od uporabe ane.
  • Ne vem zakaj bi bil problem z inšpekcijo.
    Dokler uporabljaš backtrack za testiranje na svojem omrežju oz. na omrežju kjer imaš dovoljenja za poseg potem ne rabiš met nobenih skrbi.
    Enkrat ko začneš posegat po tujih omrežjih pol pa si že v ilegali :)
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Živjo!

    Backtrack je v bistvu prilagojen ubuntu s številnimi forenzičnimi orodji. Večino od teh orodij lahko namestiš tudi v ubuntu preko programskega središča. Več primerjave paketov lahko najdeš tukaj - http://distrowatch.com/table.php?distribution=backtrack

    Backtrack je popolnoma legalen. Edina stvar, ki te naj skrbi je,uporaba za nelegalne stvari (recimo vdiranje v sisteme).

    Enako je recimo z nožem, ki je popolnoma legalen, vendar njegova uporaba za štihanje naključnih mimoidočih ni.

    Lp
  • Hahahaha :D zelo sem se nasmejal vašim komentarjem :lol:!!
    Ja ne mislim ga ravno met za vdiranje v sisteme, mi ni namen, je pa naprimer lahko primeren za preverjanje vdorov v comp ali strežnik, pregled IPtracerja ipd??!

    Mislim da bi bil primeren za kaj takega ali ne?
  • napsy Član Ubuntu.si
    strupnik: vprašal si glede legalnosti programov in dobil si odgovor. Kot že rečeno se večina programov, ki so nameščeni na BackTrack dobi tudi na Ubuntu.
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Da bo še bolj jasno: vsi programi so legalni.
  • Hvala za odgovore :D!!
    praševal sem zaradi tga ker sem nekje zasledil da se ta verzija tretira kot neegalna, zato sem postavi ta uprašanja.

    Še enkrat hvala za odgovore :)!

    L.P.

    UBUNTU rulssssssssssssssssssssssssss :D
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Čist mogoče. V ZDA je nelegalno že, če ima Ubuntu podporo za MP3 takoj ob namestitvi (ne da bi uporabnik to nekje posebej izbral).
  • christooss Član Ubuntu.si
    Nekaj programov je nelegalnih v ZDA, nekje v DMCA spadajo kršitve. V EU pa ni teh problemov. Zaenkrat še!
  • Eni si BackTrack namestijo, ker imajo že po defaultu nameščenih več driverju in potemtakem večjo podporo glede na množico različne strojne opreme. Tako sem večkrat prebral, ko sem raziskoval WEP cracking. Vendar mi je brez problema ratalo tudi v Ubuntu, vse potrebne programe imaš v Ubuntu Software Center. V bistvu mi je bilo še bolj kul, da sem si namestil tisto kar se potreboval. BackTrack me pa za zaenkrat še ni navdušil, ker mi je smotan grafični vmesnik in KDE. Je pa res, da notr najdeš vse kar potrebuješ za delo. Btw: Kaj bi pa kaj počel v BackTracku? :D Lahko si kdaj kakšno znanje izmenjamo. :P
  • Marek zdravo!

    Ja uporablja bi ga bol za nadzor nad svojim mini omrežjem in pa kontrolo vdorov sam mrežni sklop, ker si mislim postaviti neke vrste mini ethernet mrežo s dostopom do zunanjih virov, pri tem bi mel v mrežo vklopljen tudi strežnik ki sem si ga postavil na starem compu,ker pa sem imel že nekajkrat primer da so se mi pojavili čudni dogodki v sistemu (hek) sem si rekelda je potrebno malce občasno tudi pogledati kaj se dogaja, no zaradi tega mi je prišel na misel BackTrack, ker ima kar nekaj vključenih programov namenjenih ravno za sledenje in odkrivanje ter preprečevanje vdorov, da pa so ti programčki tudi v Ubuntu distru pa nisem vedel, zato hvala za sugestijo sem si jih kar takoj naožil.
    BackTracka bom pa vseeno preizkusil na 20Gb placu ki ga mam na disku ;), da vidm zadevo kaj dela.
    Sam pravijo kdor drugem jamo kople je ...... GROBAR :D

    Hvala za vaše predloge in sem seveda na voljo za kakoršne koli debate okol tega in sem tudi prppravlen za menjavo znanja :)!

    L.P.

    UBUNT rulsssssssssssssssssssssss :D
  • Cube Član Ubuntu.si
    ce backtrack uporabljas izkljucno v namene svoje lastne varnosti(varnosti tvojih sistemov, ter omrezja), ter odkrivanje morebitnih pomankljivosti v varnosti le teh, le uporaba tega povsem legalna.
  • Cube je dejal/-a:
    ce backtrack uporabljas izkljucno v namene svoje lastne varnosti(varnosti tvojih sistemov, ter omrezja), ter odkrivanje morebitnih pomankljivosti v varnosti le teh, le uporaba tega povsem legalna.
    Cube ja nameravam ga uporabljati izključno sam za to kar si navedel, ne mislim hekat po drugih compih, me ne zanima, pritem bi potemtakem lahko komot čez čas zapru svoj s.p. ker bi dobil v kratkem kašne nepovablene goste na vrata :)!
  • Mene pa zanima bolj za ettercap,je ta zadeva ustvarjena za vohljanje zgolj v svoja omrezja,ker so vsi tutoriali narejenu na LHOST IP ...v praksi naj bi zgledalo kot vohljanje v bratovem PC ali domacem wiFi omrezju.....ali se ta zadeva uporablja tudi za vohljanje v oddaljene IP.
  • Samo za LAN je..če ne bi potem vsak script kiddie MITM napade.
  • Katero orodje je potem po vasem mnenju najbolj uporabno za oddaljeno vohljanje...(sedaj se ukvarjam z SET)...na enem tutorialu sem namrec opazil opozorilo da mora IP tarca biti v tvojem subnetu..in nato kako prilagodimo(spremenimo) svojo konfiguracijo IP v oddaljen IP....tip je nastavil tudi link http://openmaniak.com/networking.php kako zadevo uredimo..IP spremenim,le gateway mi zaradi nekega razloga ne uspe uredit.....

    ste kdaj slisali kaj o tem?!
  • Pri Ubuntu.si SE NE UKVARJAMO z "vohljanjem" in tukaj niti ne boš dobil nasvetov o tem kako 'vohljati' za drugimi..

    Kar pa tist nastavi na linku je pa 'navadna' LAN konfiguracija: LAN_IP, GATEWAY,NETMASK pa še nekaj dodatnih nič kaj posebnih (vsakdanjih) zadev.. no razn točke 4.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.