Dober password manager

Že nekaj časa razmišljam, da bi začel uporabljati password manager na računalniku (ubuntu 16.04). Zanimajo me vaša mnenja.
Je zadeva uporabna in varna?
Kateri je "najboljši" in seveda open source?

Hvala

Komentarji

 • keepass 2.x

  ali

  keepassX

  mislim da ima keepass 2 močnejšo enkripcijo. ampak oba sta ok.
  če pa gre samo za password manager na računalniku potem pa je tu Gnome keyring or kwallet odvisno ali je Ubuntu ali Kubuntu. oba sta nameščena.
 • Ni open source je pa kul..vsaj meni. Lastpass :) 
 • Hvala za odgovore. Bom poiskusil keepass in se oglasim kaj.
 • Ubusm Član
  uredil/-a 31. May, 2019
  Živjo!
  Na Ubuntu 18.04 uporabljam KeepassXC. Obstoječe .kdbx datoteke, ki sem jo ustvaril že pred časom na Windows 10 in jo imel shranjeno na dodatnem hdd ntfs disku (ki je namenjem dokumentom - poleg ssd diska, ki ga imam za isstem), mi na ubuntuju ne odpre. Moram jo kopirati na npr. namizje (ki je na tem ssd disku, zdaj formatiranem na ext4), jo potegniti v KeepassXC in mi odpre. Morda problem z datotečnim sistemom? Ali je problem v tem, da je datoteka na external disku? Ima še kdo tak problem?
 • načeloma datotečni sistem ne bi smel vplivati, možno pa je da ima kak vpliv pri teh datotekah, ki so kriptirane. jaz sicer te težave nisem opazil niti pri branju datoteke iz FAT32 USB ključa niti iz NTFS widnows XP diska.

  vseeno imam datoteko na spideroak in jo delim v "Spideroak Hive", tako da mi je dostopna iz vseh računalnikov, a je hkrati na lokalnem disku in datotečnem sistemu.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.