Download - nič/brisanje - nič

Ko poskušam iz "ubuntu sofware namestiti katerikoli program (libreoffice tekst) se prenos začne a po eni sekundi se vse ustavi in v ikoni piše: waiting for download. A zgodi se nič. Ubuntu imam že kar nekaj let in vse je bilo OK, po eni posodobitvi (vsaj mislim tako) pa se dogajajo te težave.
Hvala za nasvete.

Komentarji

  • Js osebno sm meu tut kr neki težav z Ubuntu Software centrom v preteklosti zato uporabljam zdj ponavad kr ostale Linux distribucije k se bolj fokusirajo na desktop. Drugače pa priporočam da inštaliraš kar direkt iz terminala z ukazom apt "sudo apt install ____________", tko je ponavad najmanj težav :) V primeru da pa maš .deb pakete lahko namest Ubuntujevga probaš gdebi alpa kšn drug pripomoček za inštalacijo .deb paketov, se ponavadi velik bolje obnesejo.

    LP
  • poskusi z namestitvijo preko terminala. če nič drugega se tam vidi kaj je narobe. rezultat oz napake lahko tudi kopiraš iz terminala in ga prilepiš v forum.
  • Ubuntu software center je tudi meni delal težave, dokler nisem opazil, da je pod glavnim oknom skrito še eno majhno okno, ki sprašuje za geslo. Ko vpišeš geslo deluje normalno. To okno bi moralo priti v ospredje, pa ne pride vedno.
  • Hvala za nasvete. Z namstitvijo 18.04 težav ni več. 
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.