QuakeLive

christooss Član Ubuntu.si
image

OPOZORILO: Igra deluje v GNU/Linux, Windows ter MacOS okoljih :cool:

Vsi znalci in neznalci iger poznamo Quake sago, ki se po naših računalnikih valja že mnogo mnogo let. Id Software so nas v predprejšnem tednu navdušili z odstranitvijo Beta (že v beti je blo čist stabilno) oznake na njihovem "najnovejšem" produktu QuakeLive. Najnovejše je v narekovajih zaradi tega, ker QuakeLive temelji na Quake3 mašni (engine)

QuakeLive ponuja mnogo ampak res mnogo. Je pa ena najbolj špilavnih (to zaslugo lahko damo osnovi tj. Quake3arena) iger vseh časov. Vsaj na FPS področju. Je zelo tekmovalna vendar ponuja tudi mnogo užitkov za občasne igralce. Kar pa je najbolj zabavno za vse pa je zastonjskost (FREE as in beer) igre oz vsaj velikega dela le-te.

Kako igro namestiti? Simplejš k pasulj. Dovolj bo odhod na http://www.quakelive.com in po začetni registraciji se bo igra sama prenesla na računalnik. Hip Hip strašen trik je, da igra fejka igranje preko brskalnika. Kar je zelo super. Kdor se spomni lame-ass brskalnika po igrah/serverjih v Q3A bo nadvse navdušen. QuakeLive serverslist je lep:slikce mape, lista igralcev na serverju, kdo zmaguje, kdo je v kateri ekipi!!! SWEET ampak to še ni vse za to ceno dobite še popolno statistiko po končani tekmi! Kolikokrat ste nasprotnike ubili z raketometom ipd. (RL :P)

Nujno nujno je tudi, da me dodate kot BFFja na QuakeLive in proti meni odšpilate kakšno od različnih oblik zastonjskega nažigavanja Quaka.

Glede plačljivih oblik pa mal preberite na Quakelive.com, ker nisem v ne premium ne pro acc in ne morem govoriti iz lastnih izkušenj. Je pa več map in spawnanje "lastnih" strežnikov.

Neuraden trailer: http://www.youtube.com/watch?v=CN68GQQJ3Q8

Je pa en gadn bug za Ubuntu + Firefox C/P v drugem postu v tej temi

P.S. zdej k sm se vrnil iz Ubuntu.si dopusta lahk pričaujete še več spemanja!! :P
P.P.S Če bi bil kdo pripravljen bi se lahko naredil en Ubuntu.si klan. :) Dodajte me na quakelive in se zmenimo!!

Pa če ste se registrirali na quakelive najboljš, da tuki pustite sporočilo, da bomo ostali Ubuntu.si quakerji vedl in vas dodal

GL HF

Komentarji

  • christooss Član Ubuntu.si
    Problem je sledeč, ko hočeš it v online igro se ti najprej pokažejo reklame (zato zastonjskost) in med preklopom iz reklam v fullscreen Firefox krešne. Sledeča navodila odstranijo reklame ter s tem kreš browserja. Jaaaj
    christooss je dejal/-a:
    1. Install the Greasemonkey addon in Firefox.
    2. Go to the website intuxicated mentioned, which is: http://userscripts.org/scripts/show/83176
    3. Click the install button located on the webpage.

    A box should then popup asking you whether or not you want to install the script.
    Select install and Quake Live should now work without a hitch.

    Thanks for posting the Greasemonkey script, intuxicated, it was an easy fix to my problem so I thought I'd spread the word about your fix. All credit goes to intuxicated for finding and posting the Greasemonkey script.

    Hope this helps!

    Thanks again, intuxicated, the bookmark trick wasn't loading a page for me and the script you posted now lets me play quake. Much appreciated.
  • A so že popravili autobalance v CTF igrah? Zaradi hudo neuravnovešenih iger sem namreč nehal igrati.
  • christooss Član Ubuntu.si
    Hja zadnje čase smo mel kr fine igre. Izenačene vsaj. Sicer pa potem vidiš kdo je najmočnejši (ponavadi sta to dva) in se jih prestavi v različni ekipi in potem igra steče. Je pa tako en zelo dober in en zelo slab = en srednje dober. Tako, da se izključujejo. Je pa tako več igraš bolj te sistem pravilno razvrsti.

    Auto balanca kot takega ni.
  • Hja, ne vem. V večini primerov, ko sem igral, so rezultati kazali ogromno razliko med ekipama. Soigralci so postali nezainteresirani, na klice "teams" ni noben reagiral, igre so se končale v par minutkah. Igralna izkušnja - čista beda. Zato bi bil nujen autobalance.
    Še na OpenArena strežniki igrajo veliko veliko bolj fer in je res užitek igrati Drug primer je Unreal Tournament na XOL Dog UT strežnikih in tam je to tako fantastično urejeno, da bi si avtor zaslužil medaljo :D. Igre so napete do konca, pogosto se ob izenačenem rezultatu ekipi bijeta še kakih 10, 20 minut čez konec. In to je tisto kar naredi CTF odličen. Človek bi pomislil, da je v QL na kupe folka, ki jim je važna samo statistika :rolleyes:.
  • Igram zelo malo, sploh pa zadnje čase. Kdaj pa kdaj grem quake live. Zanima me pa samo to (ker nimam nekakih izkušenj in me preprosto zanima) kako imajo druge igre (npr UT) urejen balance med ekipama?
  • christooss Član Ubuntu.si
    R33D3M33R Ni tolk hudo. Sam pač treba je več igrat. Kmal vidš kaj lahko narediš, da ta folk ne bi tako zmagoval. Jst sm mel v QuakeLive res mnogo (ampak res veliko) odličnih iger. 8 minut overtima pa take fore. Pa v zadnji sekundi cap. Včasih je treba pač mal ekipo skordinirat. Če sem prav prebral si odigral 13 tekem?

    Res je, da ni vsaka igra napeta ampak jebat ga vseeno se lahko neki od tega naučiš. Če si v luzerjih (Zakaj smo zgubili?) če med zmagovalci (Zakaj smo tako zlahka zgubili) Odhod pol ekipe je pa zelo težko autobalancat. Mogoče imam zdej srečo, da sem padel v tist folk k res kvalitetne igre doživim skoraj vedno. Ni diskonektov, ni ljudi, ki jokajo CAMPER vsako minutko, k ma en rail v roki. Pač igra se Quake. Pa ne me narobe razumet nisem prov dobr v Quaku. Sam pač igram.

    OpenArena folk je pa itak čist hud. Lih zarad folka hodim OA igrat. Sej bom post napisal tud o openareni.
  • 1GOR: Za UT na XOL DOG strežnikih, obstaja mod, ki preračunava moč igralca glede na njegovo statistiko. Vsak začne z močjo 50. Moč se ti viša, če pobijaš močnejše igralce, če dosegaš dolge serije pobojev "killing spree" in podobno, seveda se obratno moč niža. Ko nekdo vpiše "!teams" igra preračuna moč igralcev in še nekaj parametrov in igro izravna, kar potem praktično vedno rezultira v odličnih igrah.

    christooss: No, bom poskusil še enkrat. Morda se pa lahko kdaj dogovorimo za kak match :)
  • Danes sem spet igral. Spet ... razočaran. Najprej zaradi reklame, ki mi je sesula Firefox, nato zaradi poteka iger. Match se je pričel in ekipi sta bili 5vs2! Noben izmed modrih (sam sem bil rdeč) ni pokazal toliko športnega vedenja, da bi zamenjal na rdečo stran. Seveda je bil rezultat kmalu 2:0, a se je na srečo kmalu izravnalo in na koncu smo celo zmagal (ni mi šlo slabo, čeprav imam občutek, da sem v previsokem ranku). No, ko je bilo igre konec, sem edini zapisal gg, en Poljak je nekaj preklinjal, ostali so brez besed zapustili igro ...
    Torej, QuakeLive je zanimiv in kul, ampak večini igralcev je kakršnokoli športno vedenje španska vas, to pa pokvari igro. :(
  • Ojla!

    Želel sem sprobati tole zadevco pa mi pred inštalacijo plugina vrne napako, da plugin installer ni kompatibilen s firefox 4!?

    Kakšna ideja?

    lp
  • Posodobi brskalnik? :)
    Firefox 4 je že kar star..in kmalu (oz. mogoče že) mozilla ne bo več izdajala varnostnih popravkov za ff 4
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Mozilla ne izdaja varnostnih popravkov za 4, ker je njihova politika 5 je bugfix za 4, 6 je bugfix za 5, itd...
    3.6 pa še dobiva varnostne posodobitve.
  • daark018 Član Ubuntu.si
    masamune je dejal/-a:
    Ojla!

    Želel sem sprobati tole zadevco pa mi pred inštalacijo plugina vrne napako, da plugin installer ni kompatibilen s firefox 4!?

    Kakšna ideja?
    lp
    Pri meni tudi napiše da ni kompatibilen s Firefox 6 =S
  • CrazyLemon je dejal/-a:
    Posodobi brskalnik? :)
    Firefox 4 je že kar star..in kmalu (oz. mogoče že) mozilla ne bo več izdajala varnostnih popravkov za ff 4
    naredil na upgrade 6.0.2, vendar težava ostaja enaka: plugin installer not compatible with FF 6.0.2
  • RogergR Član
    uredil/-a 16. September, 2011
    Nekaj sem našel http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1712565, deluje.

    Login Quake Live with Firefox 4.
    Accept the license agreement.
    Ignore the plugin installation; right click the "click here" text and save as the plugin into your desktop. -to je paket, ko ga razširiš dobiš mapo z dvema datotekama
    Close Firefox-jaz ga nisem zapru, čim sem tapravi plagin dodal med plagine, se je začelo že nalagat na strani quake live, ki je bila še odprta
    Open the .xpi file with File Roller and reach plugins folder.
    Drag and drop the suitable .so file for your operating system to the ~/.mozilla/plugins folder. (If there is no plugins folder; create it) (i386 for 32 bit, x64 for 64 bit)-Ustrezen npquakelive.so kopiraš v mapo plugins, nahaja se v home/.mozzila
  • Nekaj moram dodat, ker hočem bit na vrhu. Sej je kul ta QUaKE LIVE, ampak zame je vse skupaj preveč podobno kakemu fliperju, same lučke, fluorescentne barve, efekti....ne vem mogoče pa imam nastavljenih preveč efektov :D
  • Poglej v nastavitve pa boš videl, da se da izklopiti neverjetno stvari. Lahko celo igraš brez tekstur :P
  • Evo, ID bo konec leta pokopal klienta za Linux in Mac: http://www.quakelive.com/forum/showthread.php?34313-QUAKE-LIVE-Standalone-Game

    ZeniMax Media jih je čisto uničil ... nekoč so bili pionirji na področju Linuxa, njihove igre so bile top, zdaj pa o Linux podpori nočejo nič slišati, igre so pa postale žalost.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.