Wireless, mikrofon in tv-out

Do sedaj nisem imel veliko časa za ubadanje z nedelovanjem sistema oz. nepravilnim delovanjem določenih komponent v računalniku. Sproti sem si zapisoval kaj ne deluje. Stvar je takšna:
Drugače mi Ubuntu 10.10 64bit na računalniku Toshiba Satellite a210 dela skoraj brezhibno. Imam pa nekaj problemov:
- vsake toliko časa (1X na 14 dni), me vrže iz wireless omrežja. Računalnik je potrebno ponovno zagnati in internet dela brez problemov.
- če ga dam v spanje gre lepo v spanje. Ko se zbudi, mi ne pokaže nobenega wireless omrežja. Ga dam še enkrat v spanje in po tem, sicer pokaže omrežja, vendar se ne more povezati na nobenega. Povezuje se do neskončnosti. Potrebni so ponovni zagoni. Po ene 4 restartu, se normalno poveže. Odvisno od volje računalnika.
- vgrajeni mikrofon ne dela. Se mi zdi, da je na 10.04 še delal. Vglavnem, na 10.10 mi ne dela.
- tv-out mi nikakor ne dela. Prebrskal sem že ves internet pa nikakor našel rešitve. Ko povežem na tv mi slika na tv-ju fleša. Imam pa ATI radeon hd 2600 pa open source driverje.

Sicer sem zadovoljen uporabnik Ubuntu sistema, vendar bi prosil, če ima kdo malo časa ali kakšno rešitev v rokavu, za pomoč.

Hvala.

Komentarji

  • christooss Član Ubuntu.si
    Glede mikrofona: Je možno, da je na mute? Namesti si pavucontrol. V tej aplikaciji je mal več možnosti nastavljanja raznih stvari. Predvsem, kateri "vhod" je namenjen mikrofonu ipd. Oz a imaš kakšen zunanji mikrofon? In če da, ali dela?
  • Glede flashanja slike..si probal zmanjšat resolucijo ?
  • Mikrofon sem usposobil. Je bil naštiman na preveč glasno. Al preveč tiho. No kakorkoli, malo sem se poigral z glasnostmi in stvar nekako uredil.
    Tv-out pa še nisem probal zmanjšat resolucijo. Mi sploh ni padlo na pamet. Bom stestiral in sporočim.

    Hvala
  • Po dolgem času sem si zaželel pogledati film na televizorju. Ampak mi ni uspelo usposobiti tv-out. Probal sem vse ponujene resolucije in postopoma znižal na 680x480, vendar še vedno fleša. Hz nisem mogel spreminjati, saj je ponujeno samo 60Hz.

    Če ima kdo podobne izkušnje ali idejo, bi prosil za pomoč.
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    @lapor: poskusi z uradnimi ati-jevimi gonilniki.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.