Izšla je prva beta različica Ubuntu 11.10

Danes (no uradno včeraj torej 1. septembra) je izšla beta različica Ubuntu 11.10.

Če še niste seznanjeni kaj prinaša Ubuntu 11.10 je tukaj nekaj omembe vrednih sprememb..
[list=*]
[*]Nov prijavni zaslon - sedaj se uporablja LightDM; klik za sliko
Ta naj bi prinašal dosti lepši izgled ter več možnosti za oblikovanje.
Nadgrajeni so bili[/*]
[*]GNOME 3 - ter vse kar spada k GNOMEu (nautilus ipd)[/*]
[*]Firefox - tokrat 7ka (beta)[/*]
[*]LibreOffice (pisarniški paket) - različica 3.4.2[/*]
[*]Shotwell (urejevalnik slik) [/*]
[*]prenovljen Gwibber - tukaj je mel vmes prste tudi David K aka BigWhale[/*]
[*]Posodobljeno Programsko središče Ubuntu [/*]
[/list]

Med drugim je bil deležen prenove tudi Unity..
image
Na sliki Dash - za večjo sliko klik

Ker je pozna ura in se mi ne da več naštevat vse spremembe (ker jih je res kar nekaj - nekaj manjših nekaj večjih dosti pa lepotnih popravkov) vse zainteresirane prosim naj si ogledajo vir novice http://www.omgubuntu.co.uk/2011/09/ubuntu-11-10-beta-released-reviewed

Če želite probat beto pa je na voljo tukaj -> http://goo.gl/djSeN

Komentarji

  • Če bodo do oktobra uštimali večino buggov, zna bit tole zelo lepo. Prijavni zaslon sem čakal zadnji dve leti, ker je biu GDM res grd. Dash pa tut izgleda fajn, vijolično :). Kakšnih groznih sprememb pa poleg tega tudi ni.
  • Ne nameščat na hard disk še. Namestilnik se zruši, tak da imate samo formatiran disk in uničen grub starejšega linuxa. :/

    Samo poiskuste ga in počakte na final. ;)
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Izkušnje so lahko različne. Meni se je lepo namestil na disk že pri alfi 3 in zdaj kar lepo dela.
  • No jaz sem namestil Kubuntu 11.10 že v alfa stadiju in posodabljal do bete pa lahko rečem samo: O M G. Če jim uspe zrihtati tole v stabilno do oktobra, so carji brez primere.
  • Kako to misliš. je tak crap da bodo nadcarji že če jim uspe samo buge spucat do oktobra, ali je tako zakon, da morajo samo še to naredit in bo res superca?
  • Žal, tisto ta prvo. Neprestano sesuvanje podprogramov, polovično delujoč KNetworkManager in muhasto izklapljanje nekaterih stvari pač ne obeta nič dobrega.
  • Ja meni je neprestano crashal že 11.04. Kubuntu ni več tisto, kar je včasih bil. Pri Ubuntu mi je pa delal probleme samo Unity... sem se navadil, da ga moram pustit čist pri miru, pa je.
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Od danes naprej bi morali imeti (če ste namestili vse posodobitve) vse programe v Ubuntuju popolnoma prevedene v sloveščino.
    Če to ni res (vidite nekaj v angleščini), ali pa najdete kakšno napako, nam to sporočite.
  • Sem že testiral alpha3 in moram reč, da je bil veliko bolj stabilen, kot pa prejšnje verzije. Sicer je krešal, ampak se je program (ki je krešnal) nazaj zalaufal. Nisem pa še probal beto.
  • hold3n je dejal/-a:
    Ja meni je neprestano crashal že 11.04. Kubuntu ni več tisto, kar je včasih bil. Pri Ubuntu mi je pa delal probleme samo Unity... sem se navadil, da ga moram pustit čist pri miru, pa je.
    Točno tako. Zame bil Kubuntu 8.04 daleč najboljši operacijski sistem, potem pa je šlo vse strmo navzdol. V vsaki izdaji sem naletel vsaj na en absurden hrošč, da o nestabilnosti ne govorim. Ubuntu je (žal) svetlobna leta pred Kubuntu, kar je verjetno tudi posledica veliko večjega števila razvijalcev.
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Kubuntu ima ~ 5 razvijalcev. To pove vse.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.