detelfone

Poganjam ga preko wine, inštalacija uspešna, zagon programa tudi. Vendar mi ne sprejme registracije. "Čas je potekel, poskusite kasneje" mi napiše. Preveril sem na drugem računalniku- z mojim profilom ni nič narobe. Je že kdo rešil težavo?

Komentarji

  • detelfone ? Ko sem pisal na njihov podporni email so mi rekli, da detelfone še ne dela na linux. Vseeno pa menda zadeva dela z SIP protokolom , ki je open source protokol in bi zato mogel delovati v Ekigi in podobno. Zostko kako si ti poskušal detelphone ???
  • christooss Član Ubuntu.si
    A bi lahko nekdo probal če dela v Ekigi. Sam tolk da vemo. LAhko se napiše tudi kratek vodič kako se to naredi.
  • gregor Član
    uredil/-a 17. October, 2006
    Ne problem je v tem, da je potrebno imet podatke o serverju in podobno, ki jih lahko vneseš in dodaš SIP račun na ekigi. Teh podatkov nimam bom pa v kratkem napisal e-mail če bi mi lahko posredovali te podatke in jih bom v tem primeru objavil tukaj. Tisti, ki pa hočete že zdej poskusit Ekigo je moj SIP naslov sip: 8186565@ekiga.net in stestirate če vam deluje ali pa kar na 500@ekiga.net. Poglejte si katere porte je potrebno odpret da vam dela Ekiga na vaši mreži.
    Ekiga je dejal/-a:
    If you want to be reachable from the outside, you will need to forward TCP port 1720 from your router to the internal machine running Ekiga. If you want to be able to do calls with Netmeeting users, you will need to forward TCP ports 30000 to 30010 from the NAT router to the machine running Ekiga. This last step is only necessary when calling H.323 software that does not support H.245 Tunnelling (the H.323 part of Ekiga supports H.245 Tunnelling, forwarding that TCP port range is thus not required when calling them using H.323).
  • gregor je dejal/-a:
    detelfone ? Ko sem pisal na njihov podporni email so mi rekli, da detelfone še ne dela na linux. Vseeno pa menda zadeva dela z SIP protokolom , ki je open source protokol in bi zato mogel delovati v Ekigi in podobno. Zostko kako si ti poskušal detelphone ???
    Hja odgovorili so ti pač tako po šlampasto- res je, da (še) ni programa, ki bi bil napisan za linux. Vendar z Wine je mogoče poganjati celo vrsto programov, ki so pisani za windows. Detelfone sem pač preizkusil na službenem računalniku - prijavil sem se pač s svojim uporabniškim imenom (tem, ki ga v Ubuntu ne morem uporabiti).
    Problema še nisem rešil in tudi ne vidim nobenega izhoda.
  • Hm če je SIP protokol bi zadeva načeloma morala delat tudi na Ekigi. Zdej čakam, da mi pošljejo podatke o serverju da bom lahko v Ekigo napisal. Sej SIP je standard tle nebi smelo bit kakega hudega problema. Z wine ne mislim detelphone poganjat...naj mi dajo podatke o njihovem serverju pa bomo poskusli kaj se da nardit. Še vedno čakam in upam na odgovor.
  • gregor Član
    uredil/-a 18. October, 2006
    Spoštovani,

    žal vam moramo sporočiti, da našega DetelLfone-a ne morete namestiti v nobenem drugem SIP clientu.

    Hvala za razumevanje in lep pozdrav!

    DetelFone Pomoč
    No comment
  • Lep pozdrav,

    moram vam pritrditi, da DetelFone zaenkrat še ne dela v nobeni linux distribuciji.

    Pravtako pa vam moram sporočiti, da vam ne morem sporočiti SIP nastavitev, ker bi to potegnilo za sabo goro težav. Predstavljajte si, da bo večina "non-power user" uporabnikov imela težave pri nastavitvi različnih SIP klientov, in vsak tak uporabnik bo klical oz. poslal email na naš podporni center , s prošnjo za pomoč. Pri tem pa tudi ne moremo zagotoviti najboljše kvalitete pogovora v klicih, ki je naše osnovno vodilo.

    Pravtako bi rad povdaril, da je naš tehnični oddelek, preizkusil kar nekaj SIP klientov in vsaj s polovico njih, ni bil zadovoljen. Ne s kvaliteto, ne z možnostimi nastavitev.

    Prosil bi vas tudi za razumevanje, saj se DetelFone še vedno razvija in pravgotovo bomo izdali verzijo, za delovanje v linux okolju.

    Hvala.

    lp
    DF
  • christooss Član Ubuntu.si
    Super da ste se oglasili tudi razvijalci.

    Fino, da razvijate oz. boste razvili aplikacijo za GNU/Linux sistem. Kot skoraj popolnoma strikten uporabnik proste programske opreme upam, da bo programska oprema objavljena pod GPL.

    Malo pa skeptično gledam na to, da ne morete sporočiti nastavitev. Če so nastavitve zbrane samo na internetu potem se lahko zraven doda tudi načine nastavljanja v ostalih oz. v najbolj uporabljanih programih za Voice komuniciranje. Pač se uporabnik odveže pravice do vsakršne pomoči oz. najboljši kvaliteti pogovora. Če je to jasno povedano na strani potem se izognete veliki večini SPAMa tako na email kot tudi telefon.

    V ubuntu in ostalih distribucijah (to je posledica posameznih programov in ne posamezne distribucije) lahko z eno aplikacijo uporabljamo večino protokolov. Z GAIMom npr instant messenging sistem z ekigo pa večino Voice protokolov. Vse seveda za ceno Prostosti.

    Upam, da boste pri detelfone razmišljali v to smer kajti uporabniki bomo zelo veseli če vaša firma ne bo kratila naših pravic pri uporabi programske opreme.
  • Lep pozdrav christooss,

    ne boš verjel, ampak meni bi zelo olajšalo delo, če bi lahko samo sporočil SIP nastavitve, pa naj se stranka sama potem ukvarja z njimi ;) , še prišparali bi, ker nam ne bi bilo potrebno tratit čas z razvojem za Linux, PDA,...

    Vendar oba veva da je to utopija, saj bi samo Power Userji znali vse pravilno nastavit, najhujše pri tem pa je, da bi s tem povečal možnosti zlorab, kar pa za moje nadrejene ni sprejemljivo .

    Glede na trenutno konkurenco na tržišču VoIP storitev, je jasno da s ceno ne moreš uspeti. Zato smo se odločili da bomo svojo prednost pred ostalimi iskali v boljši kvaliteti VoIP storitve, kar pa z zastonjskimi aplikacijami ne moremo zagotoviti. Zato je zaenkrat možna uporaba le z našo DF aplikacijo. To pa se lahko enkrat tudi spremeni. ;)

    Upam , da lahko računam na vašo pomoč, ko bomo začeli s testiranjem Linux aplikacije.

    Hvala.

    lp
    DF
  • Ja, tudi jaz sem mislil, da Detelfone dela na Ubuntuju...
    Zato pa raje delam z Skypom , Ekigo in Gaimom.
  • DetelFone je dejal/-a:

    Upam , da lahko računam na vašo pomoč, ko bomo začeli s testiranjem Linux aplikacije...
    ... o kateri 4 leta pozneje še vedno ne duha ne sluha ...
  • Po moje nimajo interesa razvijati aplikacije za Linux, ker niso pripravljeni investirati denarja v razvoj. So pa seveda leporečili, da razvijajo, da ne bi preveč jezili Linux uporabnikov. Ampak vsakega natega je enkrat konec.

    Poleg tega sem mnenja, da imajo razmeroma nesposobno tehnično ekipo, vsaj tako sklepam po izjavi:
    najhujše pri tem pa je, da bi s tem povečal možnosti zlorab, kar pa za moje nadrejene ni sprejemljivo
    To je čisti LOL. Security through obscurity. Sicer pa predlagam, da nekdo zažene Wiresharka in skuša ugotoviti naslove SIP strežnikov. Problem pa je verjetno username in password, kar bi bilo treba ugotoviti s kakšno analizo windows binarya oz. pregledovanjem memory dumpa...

    Morda je pa problem v tem, da uporabljajo kakšen lastniški kodek za kompresijo govora in zato potem zadeva ne dela v Ekigi.
  • http://www.detelfone.eu/web/index.php?id=151&L=3 - kot izgleda so jih "prepričali" smartfoni, ki omogočajo SIP... :D
  • Torej še vedno nič .... in tak bo verjetno tudi ostalo... :)
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.