Povezava računalnika z napravo Bluetooth.

Preden lahko prenašate datoteke med napravami z omogočenim Bluetoothom, jih morate povezati. To se imenuje tudi spoznavanje naprav Bluetooth.

Preden začnete, se prepričajte, da je Bluetooth na vašem računalniku omogočen. Oglejte si Vklop ali izklop Bluetooth.

 1. Kliknite ikono Bluetooth v menijski vrstici in izberite Nastavi novo napravo.

 2. Naredite drugo napravo Bluetooth vidno in jo postavite manj kot 10 metrov stran od računalnika. Nato izberite Naprej. Vaš računalnik bo začel z iskanjem naprav.

 3. V primeru da je izpisanih preveč naprav, uporabite spustno vrstico Vrsta naprave za prikaz le ene vrste naprav na seznamu.

 4. Izberite Možnosti PIN za nastavitev dostavljanja PIN na drugo napravo.

  Samodejna nastavitev PIN bo uporabila številčno kodo iz šestih znakov. Naprava brez vnosnih tipk ali zaslona kot je miška ali slušalke morda zahteva določen PIN kot je 0000 ali nobenega PIN-a sploh. Za pravilno nastavitev preverite priročnik svoje naprave.

  Izberite primerno nastavitev PIN za svojo napravo in nato izberite Zapri.

 5. Kliknite Naprej za nadaljevanje. V primeru da niste izbrali prenastavljenega PIN, se bo prikazal na zaslonu.

 6. Če je to zahtevano, potrdite PIN na drugi napravi. Naprava bi vam morala pokazati PIN, ki ga vidite na računalniškem zaslonu ali vas lahko pozove k vnosu PIN-a. Potrdite PIN na napravi in nato kliknite Ujemanja.

  Na večini naprav morate vnašanje končati v približno 20 sekundah ali pa se povezava ne bo dokončala. V primeru da se to zgodi, se vrnite na seznam naprav in začnite znova.

 7. Ko se povezava uspešno dokonča, se pojavi sporočilo. Kliknite Zapri.

Če želite, lahko kasneje povezavo Bluetooth odstranite.

Za nadzor dostopa vaših datotek v souporabi, glejte nastavitve Souporaba Bluetooth. Glejte Nadzorujte souporabo prek Bluetootha.