• Komentiraj

PCLinuxSLO

Že kar nekaj časa se trudim Linux približati uporabnikom, ki o računalništvu vedo zelo malo ali nič, želijo pa varen, stabilen in predvsem preprost operacijski sistem za vsakdanjo rabo. Menim, da so se moje dosedanje predelave Ubuntu Linuxa – Slobuntu – v dobršni meri približale temu cilju.

Ugotavljam pa, da namizji Unitiy in Gnome 3 za moje cilje nista primerni. S Kubuntujem, ki uporablja namizje KDE, pa se nikakor ne ujameva v kakšnem znosnem sožitju.

Nekaj časa sem preizkušal najbolj priljubljene distribucije, ki uporabljajo namizje KDE – Fedora, OpenSuSE, Mageia, PCLinuxOS – in izbral slednjega ter pripravil poslovenjeno različico – PCLinuxSLO.

Če želite preizkusiti PCLinuxSLO, ga prenesite s svojim najljubšim torrent odjemalcem: PCLinuxSLO.torrent Iso datoteko lahko zapečete na DVD ali s programom Unetbootin zapišete na USB ključek. Priporočam najmanj 2 GB.

Tako z DVD kot z USB medija se PCLinuxSLO zažene kot “živ” operacijski sistem, ki ga s pomočjo programa na namizju lahko namestite na svoj trdi disk. Na namizju vas pričakuje tudi datoteka PDF z navodili za nastavitev ločljivosti zaslona in za vspostavitev brezžične internetne povezave.