• Komentiraj

Dell bo razširil ponudbo računalnikov s prednameščenim Ubuntujem na Kitajskem, visokopotezno vstopa v Indijo

Dell je oktobra 2011 v sodelovanju s Canonicalom začel ponujati računalnike s prednameščenim Ubuntujem na Kitajskem v skupaj 220 trgovinah. Za trgovine so pripravili promocijski material Ubuntu, Canonical pa je poskrbel tudi za izobraževanje zaposlenih, ki so strankam razložili prednosti Ubuntuja.

Rezultati so po besedah Canonicala fenomenalni, zadovoljen pa je tudi Dell, saj bodo ponudbo razširili na 350 trgovin na Kitajskem, Ubuntu pa bodo začeli ponujati tudi v Indiji, kjer bodo nastopili še bolj visokopotezno. V začetni fazi bodo Ubuntu začeli ponujati kar v 850 trgovinah.

Dellova trgovina v Indiji

Odločitev za Kitajsko in Indijo je zelo smiselna, saj v teh dveh državah živita več kot dve milijardi in pol ljudi, kar je več kot tretjina svetovnega prebivalstva ter s tem tudi veliko potencialnih uporabnikov Ubuntuja.

Canonical je še sporočil, da nameravajo program trgovin z najnovejšimi prednameščenimi različicami Ubuntuja in podporo izobraženih trgovcev v prihodnjih mesecih še razširiti. To je pomemben korak za povečanje števila naprav s prednameščenim Ubuntujem. Canonical si je namreč zastavil cilj, da bo leta 2015 Ubuntu poganjal 200 milijonov naprav.

 

Kdaj pa bomo kaj podobnega videli pri nas?