• Komentiraj

Dokumentacija Ubuntu zdaj tudi v slovenščini

Prevajalci smo tudi čez poletje pridno delali in rezultati so že tukaj.

Kot prva(!) prevajalska ekipa na svetu smo popolnoma prevedli (in tudi slikovno opremili) Ubuntu Manual, Vodnik Ubuntu, ki je namenjen začetnikom in pokriva:

  1. namestitev Ubuntuja,
  2. predstavitev namizja Unity,
  3. delo z Ubuntujem (kako se povezati z internetom, uporaba spletnega brskalnika, branje/sestavljanje e-pošte, uporaba hipnega sporočanja, mikrobloganje, ogled in urejanje fotografij, urejanje filmov in videov, poslušanje zvoka in glasbe, zapisovanje CD-jev in DVD-jev, delo z dokumenti, Ubuntu One),
  4. strojno opremo
  5. nameščanje/odstranjevanje/posodabljanje programske opreme
  6. napredne teme
  7. odpravljanje težav
  8. kje dobiti več pomoči/izvedeti več.
141 strani dolg vodnik se nanaša na zadnjo stabilno različico Ubuntuja, 12.04 LTS. Dobite ga lahko tukaj. Prevajalci upamo, da vam bo vodnik koristil in olajšal spoznavanje z Ubuntujem in opogumil k prehodu na Ubuntu.

Kljub temu, da smo v prevajanje in izčrpen pregled vložili precej truda, je še vedno mogoče, da se nam je kaj izmuznilo. Poročila o napakah ali nerodno oblikovanih stavkih nam sporočite na forumu.

Prav tako bomo zelo veseli pomoči pri prevajanju prihajajočega Ubuntuja 12.10. Najpomembnejše nize najdete tu. Vsak preveden niz ali poročana napaka je pomemben košček v mozaiku slovenskega Ubuntuja.

Pa veselo branje vodnika!

Ekipa slovenskih Ubuntu prevajalcev