beryl
Screamboy
Član Ubuntu.si
če hočem namestiti beryl kaj vse moram imeti namesceno grafične drivere za nvidio imam kaj pa zdaj?
Komentarji
Nvidia Present
Relaunching beryl with __GL_YIELD="NOTHING"
XGL Absent, checking for NVIDIA
Nvidia Present
Segmentation fault
tezave je da mi glx in vse deluje pravilno samo ta berly noce delat al kaj je že
ve kdo pomagat
Drgač je pa men isto napisal, ker zgleda ko sem presedlal na iz Dapperja na Edya update ni bil popoln, ko sem ga pa izvedel še enkat mi je pa pobral taprave pakete za beryl...
kaj si naredil kaj si upgrajdo oz kaj si naredil? pliss help xgl dela pravilno
ok bom poskusil sam nevem če je v tem težava ker je men namestil vse
sel sem po tem postopku http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu_Edgy#How_to_install_Xgl.2FBeryl_.28ATI.29
zadnjo codo add dodam v okno session(dodam beryl in emerald)
po rebootu, vtipkam geslo, se pojavi sivkast zaslon(podobno neki mrezi), potem pridem na svoj desktop. Ikonce so se spremenile. Sistem je malo pocasnejsi. Probam ce dela xgl kocka in ostali efekti. Nic se ne zgodi. odprem katerikoli program mi zamrzne, premikam lahko samo se misko. Resetiram...
Kaj naj naredim???
http://forum.beryl-project.org/topic-4863-howto-xgl-and-beryl-how-for-gnome
reboot, nek siv ekran, potem se prikaze namizje, sistem je spet pocasen!!! programi se pocasno odzivajo... IN Kje so zdej ti efekti??? Sem probal alt+ctl+levgumb namiski, itd.... ni efektov??
Kaj je narobe...pa zdej mi je sistem pocasen, kako dobim spet nazaj normalno nastavitev ali moram spet dat nove ubuntuje... mislim za znort, ze 3 dni jih dajem gor pa dol...
Drgac pa se lahko zadeve resis tako, da ne zalaufas beryl-managerja in emeralda, in uporabljas navaden xorg (ce si slucajno xgl namestil).
neke nastavitve so oznacene... pogledam za primer cube, alt ctrl leva gub oznaceno... sam zakaj mi to zdej ne dela! oz ali moram se kaj narditi?
(Sem pa dal recimo pred dnevi Live CD od ene druge distribucije k je mela XGL gor pa je laufal super fast... se bolj hitro kot Ubuntu Gnome.)
Ocitno mi Beryl sploh noce zagnat ??'
pa dobr bi blo ce bi napisal se za driverje(ATI) kako ustimat pred XGlom
O ATI driverjih maš nekaj napisan v članku Beryl na Edgyju
sudo rm /etc/gdm/gdm.conf-custom
sudo cp /etc/gdm/gdm.conf-custom.backup /etc/gdt/gdm.conf-custom
sudo /etc/init.d/gdm start (ce ti slucajno rece, da gdm ze laufa, potem das namesto start, restart)
Mimogrede, ce mas ATi grafo, bi blo treba un clank mal popravt, samo zato bi jst nekoga prosu, da mi pomaga testirat, ker jst ne morm, ker mam nvidio