urejanje namizja

dajte mi povedat kaksne trike, nasvete, kako si uredit namizje, oziroma meni..

Zanima me kako v meniju povečaš ikonce/pisavo, premikas menije, jih spreminjas, kako povecat uro, zakaj ko hocem kaksno quick launch ikonco premaknit in je preveč priblizam drugi, se ta takoj spremeni v <?>, kako jih najlazje uredim, enakomerno razporedim, kje lahko dobim kopijo ikonce show desktop...

Pa se če mate kakšne dobre druge nasvete, kar povejte...aja pa nekaj sem nekje prebral o nekem transparency effect-u, pa me malo tud o tem zanima, ce kdo kaj ve..

thx

Komentarji

  • Mi prosim kdo pove, kako si lahko v verziji 7.10 namestim na ekran neko ozadje (Wallpaper), ki ga imam na drugi masini - tam tece recimo verzija 6.06 in ima več lepih ozadij? Kako jih od tam dobim ven in si jih prinesem na nov računalnik?
    Hvala,
    Karel
  • Zelo enostavno - slike namizja si shrani na prenosljiv medij - USB ključ, RW CD. ... Prenesi jih v svojo domačo mapo (Pictures, na primer) potem pa klikni z desno miškino tipko na namizje-spremeni ozadje namizja-dodaj.............naprej pa mislim, da je vse jasno samo po sebi.
  • Ja, hvala, ampak kako si slike namizja shranim? Saj ne misliš, da bi si jih shranil kot "screenshot" - ta bi prikazoval vse na namizju, tudi menije itn samo kot sliko. Zelim seveda samo tisti "wallpaper", torej samo ozadje, podlago. Kje v drobovju ima Ubuntu shranjene te slike? Od tam bi jih rad vzel in prenesel ... Lahko kaj o tem?
    Karel
  • Tiste ki so vkljucene po defaultu so v /usr/share/backgrounds
  • Super, res so tam. hvala.
    Karel
  • Že pri 7.04, zdaj pa spet pri 7.10 imam težavo, da ohranjevalnik zaslona noče prijeti na 'random', ampak samo, če izbereš en določen ohranjevalnik. Kako naj ga prepričam, da bo po predpisanem času prijel 'random' ohranjevalnik?
    Karel
  • radnom ti pomeša sam
    enkrat ti da black itd
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.