Debian 4.0 minimalni install

Ojla,
pobral sem si Debian 4.0 (stable-mi je bolj važn da dela kot latest & gratest). Rad bi inštaliral čim manj programov. To bi lahko naredil z netinstall CDjem in pač potem namestil samo osnovni sistem brez ostalih stvari. Katere pakete bi moral kasneje namestiti da bi imel inštaliran samo Gnome in Firefox, saj bi si potem že prenesel z interneta vse ostalo. Ali lahko poberem doli samo Gnome in je to konec ali moram še kaj?
V bistvu bi rad naredil neko "Zenwalk" verzijo Debiana-torej eno aplikacijo za eno stvar. Da ne bi potem imel nekih programov za server ki jih ne rabim, ali pa tri office programske pakete in 4 internetne brskalnike-pač popolni minimum ki je potreben. Sicer imam particijo za Debiana veliko 50 GB ampak sem bolj minimalist po duši :)
Hvala

Komentarji

  • christooss Član Ubuntu.si
    Najprej samo inštaliraš. Ko pa prideš v konzolo pa

    apt-get install gnome

    seveda kot root. Potem pa z apt-getom nameščaš še ostale aplikacije. Za vse kar delaš z apt-getom rabiš povezavo v splet! Da bi pa Gnome iz CDja nameščal pa rabiš prave install CDje ne netinstall
    V bistvu bi rad naredil neko "Zenwalk" verzijo Debiana-torej eno aplikacijo za eno stvar. Da ne bi potem imel nekih programov za server ki jih ne rabim, ali pa tri office programske pakete in 4 internetne brskalnike-pač popolni minimum ki je potreben.
    Kaj pa je narobe z Ubuntujem? :)
  • stevo Član
    uredil/-a 18. May, 2007
    Hvala christooss za odgovor. Sem mislil da moram še kaj zraven inštalirat za grafično okolje.
    Nič ni narobe z Ubuntujem-nasprotno pravzaprav; sam sem ga uporabljal use od verzije 5.04 pa tja do 6.10 in tudi 7.04 sem probal :) (sicer sem uporabljal od dapperja naprej Xubutu,ker mi je xfce zakon)
    Pač sm se odloču še mal sorodnikom pogledat. Sicer sm že mel gor debiana 4.0 ampak pač normalni install z desktop paketom programov, kjer je blo iber preveč stvari. Hočem točno vedeti kaj imam gor in kaj ne.
    In po pravici se mi je zdel konkretno hitrejši od Ubuntu-ja. Ne vem sicer zakaj (tudi nisem meril časa) ampak tak občutek sm dobil. Pa tudi mal več bi se rad naučil o nucanju CLI in o Linuxu samem. Sej vem da se lahko naučim tut z Ubuntu-jem ampak tam je toliko pomagal ki se jim pač ne moreš upret.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.