SyncMaster 940N in kalibracija

Pozdravljeni!

Že dolgo časa se ubadam z naslednjim problemom:

Monitor Samsung SyncMaster 940N mi po defaultu v vseh OS-ih kaže čudne barve, tako da je daljša uporaba praktično nemogoča. Kalibracija z gumbi na monitorju ne da zadovoljivih rezultatov. Zraven njega sem dobil program za Windows, ki te po korakih vodi čez več nastavitev (kazanje slikc in premikanje drsnika da izgleda vredu...) in na koncu dobiš lepo sliko. Program v Wine-u ne dela.

O problemu sem se že dosti zanimal, saj si res želim uporaljat Ubuntu, vendar do zdaj ni nič pomagalo. Poskušal sem z: kgamma, xgamma, DisplayCalibrator, program za nastavljanje ki pride zravn KDE-ja, monica, ... Pri nobeni od teh možnosti me ne uspe nastavit zadovoljivo lepe slike, kot jo imam pod Windowsi.

A je mel kdo podoben problem in kako ga je rešil? Ker na netu noben ne toži po podobnem problemu, sumim, da je ta monitor precej nerazširjen med uporabniki Linuxa, ali pa sem samo jaz dobil izdelek s tovarniško preveč premaknjenimi nastavitvami.


Hvala za odgovore,

LP, Tomaž

Komentarji

  • Hm zravn drajverja za grafično karico ...ne vem kaj uporabljaš ATI al nVidia dobiš program za nastavljanje svetlosti itd.....to je moja običajna pot za nastavljanje monitorja. Če bi pa rad imel referenco v obliki slike za nastavljanje ti pa priporočam, da si na internetu najdeš slike za nastavljanje monitorja. http://www.kozco.com/calibrat/calibrat.htm <---- se najde še boljše strani ...Dejte kej sm linke poslat če se vam bo dalo LP
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.