Instalacija Edimax Ew-7318Ug wireless USB ključka, oz. rt73 driverjev

Instalacija Edimax Ew-7318Ug wireless USB ključka, oz. rt73 driverjev

Yo, saj jaz drgac nimam pojma in sem tak revež v linuxih kot večina ljudi, ki jih poznam.. Samo imel sem en velik problem z inštalacijo omenjenega ključka in ker sem to končno "nekako" naštimal sem se odločil, da dam to sem gor, ker sem moral jaz brskat po angleškem ubuntu forumu in probat veliko raznih meni dosti kompliciranih stvari.. :lol:

Zgodovina je taka: najprej sem mel en ASUS ključek (ne vem točno kater) na katerem je vse delalo in ta je seveda crknu. Pol sem pa kupu tega in zgodba sledi..


Snel sem te driverje ==> RT73_Linux_STA_Drv1.0.4.0, z ralinkove strani jih odzipal in probal najprej z metodo s tele strani
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=565396&goto=nextoldest

Ko sem to naštimal sem šel v Networking in tam sta bile dve wireless povezavi wlan0 in wlanmaster0 al kaj že..in seveda ni delalo nič!!! KWlan se mi je zmeraj sesipal itd.. Ni blo nobenga duha ne sluha o rausb0, kater bi moral bit in ta postopek pomojem ni prav.. Mel sem podobne probleme kot ta z enim drugim ključkom ==> http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=521868&goto=nextoldest

Pol sem šel pa po navodilih tega posta
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=400236

In že medtem ko sem prišel do 14. točke je stvar delala, povezal se je na net in vse je zgledalo da dela. AMPAK ko sem hotu nastavit, da bi se avtomatsko ob zagonu štartal (editirat interface fajl) je zadeva kar padla ven, ip adreso je še zmer vidu, sam net ni več delal :( sam to je lahko blo kaj na serverju..

No in pol sem šel še enkrat in vse nastavu, stvar je zgleda delala, sam pol sem pa pomojem naredu napako, ker sem hotu deinštalirat network managerja (tko v postu piše) :) [sudo aptitude purge network-manager] hehe in pomojem sem nekaj fejst zaj**** :lol:

No v glavnem, pol sem restartal in lejga vraga :) sistem zmrzne :) sam to lahko da ni blo krivo to kar sem jaz naredu (If your system hard locks after installing this driver, you should try to install a different kernel, boot into that and follow the guide again.) glede na to kar piše v tistem postu. Naslednjič je vse spet normalno delalo, sam spet ni prišel na net. Hvalabogu mam pa KWlan gor in zdaj samo zaženem tega in vsaj net spet dela.

Tako, da vsi, ki imate ta al pa podoben ključek, ponujam mal bolj kmečka navodila. Pejte na ta post ==>
==> http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=400236
pol pa sledite korakom od 1-14 in nato od 1-3 (4ko raje izpustite, drugače boste lahko tam kot jaz :)), če vam ob naslednjem zagonu vse dela in je na netu zakon, drgač pa dodatno inštalirajte KWlan in stvar bi pol morala delat..

Upam, da bo komu vsaj malo pomagalo, če pa ma kdo kakšen predlog kako naj izboljšam situacijo (Networking mi zdaj več noče odpret) al pa kakšne pripombe, dodatne predloge pa kar prosto po Prešernu..

P.S. mal nakladam vem..
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.