Ubuntu najboljsi operacijski sistem na svetu!

Kaj naj rečem ubuntu je res super. Prevzame me njegov izgled in oblika. Barva in oblika točno po mojem okusu. Kako je lahko nekdo tako dobro trofil pri dizajnu. Barva ikonic zvoki... Kako lepe wallaperje majo... Ljudje ki so to sestavljali imajo res okus(vsaj podoben mojemu) in so pravi umetniki. Barva in oblika namizja ter zvoki so mi daleč boljši od windowsovih. Čuti se nek drug pridih... pridih eksotike.. res nekaj enkratnega. Druge distribucije mi delujejo mrtve še posebej pingo... Imajo sicer nekatere boljšo funkcionalnost in podporo(suse) ampak pri ubuntu se čuti da gre za nekaj orginalnega, nekaj kar me privlači. Da ne govorim o tem da je zastojn. Ljudje si sploh ne predstavljajo koliko truda so morali razvijalci vložiti v tak operacijski sistem, ki je sedaj na voljo vsem popolnoma brezplačno.

Res je treba marsikaj napisat v konzoli in včasih kaj skompajlat, ampak to je tudi dobro da se ljudje naučijo uporabljati računalnik in ugotovijo kaj je v pravem pomenu besede ne pa da samo klikajo. Windowsi nas razvajajo in poneumljajo, Mikrosoft pa polni svoje umazane žepe tako kot pri navadnih uporabnikih kot tdi pri razvijalcih. Visual studijo že skoraj sam programira namesto tebe:). Kaj ti pomaga če imaš piratsko verzijo, ko pa boš v službi moral uporabljati legalno(to je amo trik microsofta). Jezi me ker Mikrosoft ne razkrije popolnoma svojih standardov oz tehnologije in ne zagotalja kompatibilnosti s drugimi, s tem uvira marsikaj. Jezi me če moram delat v mfcju ali pa v .Net .asp pa ne morem. To so še slabosti linuxa(za kar pa niso sami krivi). Obstajajo mnogi projekti kot so Mono, ki to rešujejo ampak še ni to kar bi moralo bit, so pa zelo blizu. Monodevelop je zelo dobro orodje in skoraj kot visual studio za linux.

Prej mi je bil linux zanimiv dober sistem, ki pa je grd s kockasto grafiko in ugabnim vmesnikom. Tudi če si si ga ne vem kako prirejal je še zmeraj bil ugaben. Najgrše so mi velike modre kockaste ikone(kobuntu pingo...tudi suse ni bok ve kaj ) fuj v takem sistemu se ne počutim dobro gabi se mi, zato sem uporabljal windows saj je bil grafično in dizajnersko dosti na višjem nivoju. Kde je pač daleč od windowsow in zelo slab približek. Tudi zgodjne različice ubunta so bile zelo slabe.


Ampak pri ubutnu jim je uspelo nekaj posebnega narediti privlačen vmesnik ki vliva toplino ter ne odbija tako kot ostali. Preprosto je nekaj posebnega. Naredili so to kar je linuxu močno manjkalo lepoto toplino in privlačnost in to je največ kar so lhako(vsaj po mojem mnenju).

Komentarji

  • Cube Član Ubuntu.si
    pd9200 je dejal/-a:
    Ljudje si sploh ne predstavljajo koliko truda so morali razvijalci vložiti v tak operacijski sistem, ki je sedaj na voljo vsem popolnoma brezplačno.

    Res je treba marsikaj napisat v konzoli in včasih kaj skompajlat, ampak to je tudi dobro da se ljudje naučijo uporabljati računalnik in ugotovijo kaj je v pravem pomenu besede ne pa da samo klikajo.
    podpis! ;)

    lp,cube
  • Screamboy Član Ubuntu.si
    se strinjam
  • ubuntu -> najboljša stvarca ki sem jo kadarkoli poimenoval. res je da ga ne uporablja lih vsakdo, je pa NEOPISLJIVO CARSKI!!!!!
  • Sem novi clan in bi si rad nalozil linux, mi lahko kdo pomaga kako in kaj moram narditi.Slisal sem da tu opstaja poiskusna verzija,kje je lahko dobim

    hvala
  • hvala tesi ga grem takoj poiskat
  • drugače pa jas vsakemu začetniku priporočam da si prebere tole http://www.ubuntu.si/dokuwiki/doku.php?id=zacetniki_faq da sploh vejo, zakaj se gre.
  • ali pa si naročiš ZASTONJ CD-JE za frende na shipit.ubuntu.com
  • Marko30 Član
    uredil/-a 30. April, 2008
    Ubuntu je najboljši OS, zdaj imam najboljše mnenje o njemu, ko mi deluje tudi tiskalnik in fotoaparat.

    Kubuntu me je pa razočaral, tako z namestitvijo kot na splošno (KDE).

    Gnome 2.22 je boljše namizje, mislim....
  • ponjeri je dejal/-a:
    Sem novi clan in bi si rad nalozil linux, mi lahko kdo pomaga kako in kaj moram narditi.Slisal sem da tu opstaja poiskusna verzija,kje je lahko dobim

    hvala
    Dobrodošel!
    Klikni sem. Z interneta si boš prenesel .iso sliko, ki jo moraš zapeči na CD. Vstavi CD v računalnik in v meniju, ki se ti bo pojavil izberi eno od variant (prva je t.i. "živi CD", zaganja ti sistem s CD-ja, druga opcija je inštalacija znotraj Windows).
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.