Rabljen prenosnik

2»

Komentarji

  • Kupci se moramo zavedat, da imamo kar vpliva na ponudbo (danes sem celo nek članek o tem prebral in vsepovsod se o tem piše).

    Mislim (rečem mislim, ker ne vem kako je z elektroniko), da imaš po zakonu pravico v 8 dneh vrniti izdelek, če ti ne odgovarja z original embalažo (embalaže nikoli na začetku ne odvrži - vem iz izkušenj sem bil na nekem delovnem mestu in sem opazoval in vem, da se da izdelek po 8 dneh vrnit - samo ne vem podrobnosti) in nepoškodovan izdelek seveda. V teh osmih dneh lahko testiraš ubuntu do potankosti. Če ne dela pač vrneš nepoškodovan izdelek v original embalaži nazaj. Samo problem je, ker ti ponavadi ne vračajo denarja ampak dobropis (če se skregaš oz. si bolj odločna in vztrajna ti tudi denar vrnejo). To seveda lahko narediš, ko si se že dokončno odločila za nakup in po nakupu ne dela kot si želiš.

    Pozanimaj se, kaj vključuje garancija. Če ti kaj ne dela "na primer bloetooth" ali to spada pod garancijo (četudi je samo programska stvar). Domnevam, da ponujajo garancijo samo na strojno opremo. ampak se vseeno pozanimaj.
  • V roku osmih dni lahko vrneš kar ti paše....če je izdelek brezhiben seveda. Brez vprašanja!

    Uveljavljati garancijo na bluetooth, ker ga ne znaš usposobiti pa pomoje ni glih lahko oz. kr mal čudno.....zato ti pa ponujajo računalnik z prednaloženim OS.
  • Cube, da bi plačevala za namestitev Ubuntuja, se mi zdi brezveze, če ga lahko namestim sama (sem že parkrat, tudi dualboot, tako da ne se bat, no, saj znam še en malo drugega kot vklopit pa mail poslat :)) Če kaj ne bi šlo ok, bi to samo pomenilo, da bi tudi oni porabili več časa in bi plačala še več, kar pa mi še manj diši.

    Torej bi bila še najboljša rešitev, da ga naročim, naložim, preverim, in če deluje, toliko bolje. Hvala, Khan in Emanresu, čisto sem pozabila tole z rokom vračila, je pa res - a kolikor se jaz spomnim, je rok celo 15 dni. In ne, Emanresu, vsi tile so v prodaji brez prednaloženega OS.

    Sicer pa tako ali tako ostaja odločitev na bodoči lastnici, menda se bo zdaj znala kaj odločit :)
  • Ta varianta se tudi meni dopade da bi laptopa po osmih dneh uporabe lahko vrnil, samo mislim da je problem v tem da moraš že prej uprašat če na tem laptopu deluje ubuntu brez problema, če ti trgovec to zatrdi in obljublja tako mu ga po mojem lahko vrneš če stvar ne deluje. Je pa še en problem trgovci ponavadi nimajo pojma kaj je to sploh linux kaj šele ubuntu in te gledajo kot tele v nova vrata. Znali pa ti bodo povedat da vista deluje brez problema in da imaš zdraven cd z gonilniki zanjo itd. Ko jih pa nekaj vprašaš glede linux-a in ali je stvar podprta v linuxu te pa samo debelo gledajo in sopihajo ker se jim niti sanja ne kaj si jih sploh vprašal. Sicer se kje najde kakšna izjema ki je podkovan tudi na tem področju ampak zelo redko.
    Torej ne vem ravno kako ti bo to uspelo z testiranjem in potem vračilom nazaj ampak zakaj pa ne, vredno je poizkusiti.

    LP andro
  • Cube Član Ubuntu.si
    uredil/-a 31. January, 2008
    na vsakem prenosniku je operacijski sistem "stestiran" nazalost M$-ov.. in ce bi imel probleme z bluetoothom ker nimors dobit driverjev za ubuntu, mislim da nimas nobene pravice zahtevat garancije..

    lencika nisem vedu da si tak pro sistemc ;)


    lp,cube
  • ce narocas preko spletne trgovine te zakon sciti, da lahko vrnes brez vprasanj. Ce kupis v real trgovini temu ni ravno tako in se moras zgovarjat na to, da ti je prodajalec zatrdil, da zadeva dela vendar ne dela :)
  • Cube Član Ubuntu.si
    in pol rece trgovec sem trdil da dela v M$-ovem produktu vendar nikdar za ubuntu, pol si pa u riti :D

    ah sicer je pa vsak problem resljiv tako al drgac

    lp,cube
  • G2: tudi v navadni trgovini imaš pravico do vračila izdelka, s tem, da ti povrnejo dobropis in le v redkih primerih denar (če se znaš kregat).
  • khan ja tega nisem nasel v zapisani obliki, sem pa nasel za internet... bi bil pa vesel kakega linka ali cesa podobnega kjer je zapisano o vracilu blaga v navadni trgovini
  • Zanimiva je tut tale zadeva:
    http://sestavi.si/item.php?id=2328&tbl=
    nisem 100%, ampak mislim, da ima ubuntu os.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.