Acer

Živjo!
Mene pa zanima naslednje, če ima kdo kaj izkušenj z Acerji.
Pred enim tednom sem kupila Acer Aspire5315. Gor so bili že naloženi Linuxi (upam da sem prav napisala), drugače je pa ''narejen'' za Visto. Linuxe smo zbrisali, ker sem hotela imeti Windows xp. Zdaj imam windowse gor, a mi računalnik iz neznanega razloga crkuje. Crkuje na vsake 3-4 ure. Ali je možno, da crkuje zaradi tega, ker nimam Viste naložene ampak Windiwse? ali je problem kje drugje?

Če je imel kdo kake podobne izkušnje, bi prosila za nasvet.

Lp Sara

Komentarji

  • Noben računalnik ni narejen za poseben operacijski sistem. Torej ta računalnik, ki ga imaš ni narejen za visto, ampak ima gor nalepko ker acer zagotavlja, da ga vista podpira (gonilniki itd...).

    Če bi bil narejen samo za visto, zakaj so ti ga prodali z linuxom gor??

    Z windows xp bi računalnik moral delat. Tko kot bi moral delat z Ubuntu-jem (linux).

    Pa še to: vista je windows!

    Glede "crkovanja" računalnika: glede na to, da imaš prenosni računalnik je logično, da ti bo računalnik crknil, ker se baterije spraznijo vsake 3-4 ure. Baterije se morajo ko se spraznijo napolniti tako kot prenosni telefon. Verjetno je to razlaga tvojega problema.
  • Aha ok hvala za razlago. Zdaj mi je malo bolj jasno :)

    Ampak crkuje pa ne zaradi baterije, ker ga imam večinoma doma v sobi in je na polnilcu, seveda takrat batarijo vzamem ven. Če pa je prazna batarija jo pa priklopim na polnilec, tako da to z baterijo oz. s filanjem ni nič narobe. Danes recimo mi je že crknu, pa je bil na polnilcu priklopljen. Je možno da je to kakšna napaka prenosnika?
  • napsy Član Ubuntu.si
    zakaj vzameš baterijo ven ko si na elektriki?
  • tako so mi svetovali, da ko/če je polna baterija, naj jo dam ven in naj bom samo na polnilcu (če sem doma seveda)
  • Po vsej verjetnosti je to napaka prenosnika. Oglasi se pri prodajalcu (če še ni minilo 8 dni lahko celo zahtevaš nov računalnik iste znamke) in jim omeni napako.
  • Cube Član Ubuntu.si
    khan no ja kaj pa ce omenim maca? :D z njim pa M$-om bos imel precej preglavic :D(khan:noben racunalnik ni narejen za poseben os.)

    drgac ko pa ti crkne ti kasneje brez problema vzge?
    je racunalnik ful glasen, se slisi ventilatorje, topel zrak piha ven?

    lp,cube
  • ne včasih takoj spet nazaj vžge, včasih ga moram čakati 5 minut. Je možno pregrevanje?
  • Cube Član Ubuntu.si
    ubistvu je mozno marsikaj, pa ce prav je nov..:D
    verjetn bo se najbols da ga neses tja kjer si ga kupila pa poves o svojih problemih, res pa je da verjetno bos kak dan ali dva brez prenosnika..

    lp,cube
  • ok hvala za pomoč ;)
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.