Xine in *.sub podnapisi ,Mplayer

A še komu drugmu Xine *.sub podnapise ne odpre ? meni zmrzne direktno po tem ko hočem karkoli odpret. Ko sm mel Suse je blo tko, da mi je določene *.sub podnapise odprlo določenih pa ne.

Mplayer ma pa drugačne probleme ...ko dam na fulscreen mi slike ne razširi na celo okno ampak ostane prejšnja velikost slike okno pa gre na fulscreen(črno).

Je mel še kdo drug podobne probleme?

LP

Komentarji

 • Video output spremeni iz X11 v XV...
  sudo vi /etc/mplayer/mplayer.conf

  Spremeni vo=x11 v vo=vx

  Pol bi moral delat.

  lp
 • christooss Član Ubuntu.si
  Pri xine rešiš tako da greš lodat podnapise in ko zmrzne se prestaviš v prvo lupino z Alt + Ctrl + F1 potem pa takoj nazaj v x-e s Alt + Ctrl + F7 :)

  Glede mplayerja to lahko spremeniš v GUIju. Maš tm pod video options. Seveda z Expert mode vključenim :)
 • Upam da je kdo kej povedal folku na XINE za to napako glede podnapisov....drugace mi zdej dela ma tak nacin ...samo je malo smesna fora :)) No zato so pa forumi :)

  Mplayer pa se vedno strajka ..verjetno zarad tega ker sm instaliral fglrx OpenGL driver od ATI -ja

  No hvala za pojasnila
 • christooss Član Ubuntu.si
  Sej nism še nikjer za to foro slišu sam sm enkrat hotu se logirat v prvi lupini pa nardit killall xine. Pa sm še enkrat skoču nazaj pa glejga zlomka :) Film s podnapisi :)
 • mater samo bo treba kej napisat na kak FAQ od XINE tole ...da bo folk vedu bogvedi kolk folka se s tem zafrkava... Sej ni huga mislim ..sej gledam filme tudi brez podnapisov ...samo OK ko pride pa punca ..al pa sestra na obisk je pa fajn da se zrihta tud podnapise ne :) In cudno mi je blo ker ...v bistvu vse verzije nazaj so mi delale ..potem sm mel na Suse eno verzijo, k samo včasih ni zmrznla ...zdej pa pridem v ubuntu in vse tiho..... Hmm v glavnem ...zdej grem težit na forum od XINE

  LP
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.