Wireless problem

Lep pozdrav

Ravnokar sem si namestil ubuntu 8.04, a se ne morem povezati na domače wireless omrežje. Mrežna kartica je ASUS 138G-v2 (pod network devices se mi je za to kartico inštaliral Broadcom B43 wireless driver.). Problem je, da mi sicer omrežje najde vendar se po vpisanem omrežnem geslu nanjga noče povezati (prej sem imel inštalirano distribucijo Mandriva in mi je ta ista kartica delala praktično plug&play).

Hvala za odgovore

Komentarji

  • napsy Član Ubuntu.si
    Mogoče nisi izbral pravi način prijavljanja (WPA2/WEP). Z desno klikn na networkmanager ikono in klikn Edit wiresless networks. Tam lahko urejaš priavne informacije za tvojo brezžično povezavo
  • Lahk da ma kaj veze kombinacija mrežna - ruter.

    Jaz mislim, da imam podobno mrežno, od Della 1390, ki ima isto Broadcomov chipset, in nek cheap ruter doma. 20 laptopov je že blo tukaj, vsi so se brez problemov skonektali gor, temu pa isto, včasih noče dodelit IPja. Po ene 2,3 poskusih mu ga uspe dobit.

    Včasih pomaga ročno pognat dhclient, ampak tudi avtomatsko prej ko slej zrihta. Sam čudno res, nisem še uspel debugat. Mam dva ista laptopa tuki, in oba isti problem.

    Ti pa poskusi ročno pognat dhclient, medtem ko se ti povezuje na wireless.

    sudo dhclient wlan0
  • Cube Član Ubuntu.si
    ce je temu tako, zakaj pa ne nastimas fiksnega mreznega ipja kartici?

    lp,cube
  • Jaz imam isti problem na prenosniku clevo d410j in planet wl-3563 PCMCIA kartico.
    Vedno moram upostevat iste korake.
    Zagnat pc brez vstavljene mrezne, ker se mi pol ne zazene, nato pa:
    - iwlist wlan0 scan in si izberem essid omrezja, ki ga bom uporabljal
    - iwconfig wlan0 essid ImeOmrezja
    - dhclient wlan0

    Pa uporabljam win driverje, ker jih za linux ni.
  • Pozdravljeni. Ker sem NOVI na linuxih naj povem,da nimam pojma glede instaliranja datotek. Imam HP 6830s. Uspel sem z grafiko... Ne znam pa povezati WiFi. Kartice Marvel Yukon sploh ne najde...Kako pridobiti drivere in predvsem kako jih instalirati.....Prosim za "step by step" nasvet.
    Lp
    HVALA
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.