smsBox zastonj sporocila!

SmsBox – Storitev pošiljanja sms-ov

Slovenska razvijalska skupina mojbox (http://mojbox.com), ki se ukvarja na področju novih telekomunikacijskih tehnologij nam je pred kratkim ponudilo novo storitev z imenom smsBox katere boste veseli prav tisti, ki radi pošiljate sms-e.

Gre za storitev, ki je trenutno v preizkusni fazi in nam omogoča popolnoma brezplačno pošiljanje sms-ov tako iz osebnih računalnikov kot iz mobilnih telefonov. Prednost tega je, da sporočila niso omejena s števili znakov, prav tako ni omejitev glede števila poslanih sporočil.

Tokrat imate priložnost, da z brezplačno registracijo začnete pošiljati popolnoma brezplačna sporočila vsem, ki se ravno tako kot vi brezplačno registrirajo, edino kar plačate je prenos podatkov svojemu operaterju (300 povprečnih sms-ov vas bo stalo cca 1€), če pa imate na telefonu možnost povezave na Wi-fi pa tudi ta strošek popolnoma odpade! Sms, ki pa ga pošljete tistim, ki še niso registrirani vas stane 0,03€, kar pa je tudi veliko ceneje! (ta storitev za enkrat še ni na voljo). Danes vse generacije veliko uporabljamo komunikacijo preko sms sporočil, torej, zakaj ne bi te stroške znižali!

Sporocila se posiljajo in berejo na portalu. Na voljo sta 2 podobna portala:
1. Desktop portal - portal, namenjen za dostop iz računalnika
2. Mobile portal - optimiziran portal za dostop iz mobilnih naprav

Kratka navodila za tiste ki želite storitev preizkusiti:

Na računalniku se je treba povezati na internetni naslov http://sms.mojbox.com, odpre se nam okno v katerem najdemo link sign up katerega odpremo in vpišemo vse podatke, ko zaključimo potrdimo z gumbom submit! Po kliku na gumb, prejmemo po e-mailu potrditveni mail (potrebno je preveriti

tudi spam mapo, v primeru da je potrditveni mail pristal v spam mapi). V dobljenem mailu sta dva linka. S klikom na prvi link se uporabniško ime aktivira, s klikom na drugi link pa se briše, v primeru da bi si premislili, in smsBox-a nebi želeli uporabljati.

Ko imamo račun oz. uporabniško ime aktivirano, se spet z brskalnikom (računalnik ali mobilni telefon) postavimo na glavno stran http://sms.mojbox.com in se prijavimo v smsBox.

Da bi bilo delo s pošiljanjem sms-ov na mobilnem telefonu lažje, je bil v ta namen izdelan javin program, ki se ga namesti na telefon. Program nas avtomatično poveže na internet v smsBox, ter nas tudi avtomatično prijavi.

Program za telefon se nahaja na naslednji povezavi http://sms.mojbox.com/s

Naložite na svoj mobilni telefon java program startbrowser.jad ali startbrowser.jar

Ta program lahko namestimo direktno. Preko gprs-a se povežemo na internet, gremo na zgoraj omenjeno povezavo, ter izberemo program, ali pa ga izvlečemo na računalnik, ter ga nato iz računalnika namestimo na telefon. Na koncu je treba omeniti še naslednjo stvar namreč ko prejmemo sms nas pokliče številka (059-208-284) katero si shranimo v imenik kot npr.: Novo sporočilo, New massage…ipd!

Za vse nejasnosti vam je na voljo mail naslov za pomoč in dodatne informacije: info@bss.si

Uživajte v smsBoxanju!

Komentarji

  • napsy Član Ubuntu.si
    je kakšna zaščita pred morebitnim sms spamom?
  • uporabnik sedaj ne more poslati vec kot 1 sms naenkrat kar pomeni da bi bilo težko spamati.. sicer pa lahko uporabnik, ki prejme spam sporočilo obvesti admina in ta naprej ukrepa... kar se pa tiče reklamnh sporocil je pa tako: na mesec dobiš max 3-4 kontrolirana reklamna sporocila na portalu.
  • urh Član Ubuntu.si
    ne zgleda svoh. tko da le tako dalje :)
  • christooss Član Ubuntu.si
    Ko bo možnost pošiljanja v druga omrežja bo HUDO. Še ena desktop aplikacija pa je zmaga
  • plačljive smsje gre pošiljati po celem svetu za dokaj nizke cene...moram poiskati cenik.. ga bom objavil ko ga najdem....

    Desktop applikacija pa se tudi zna zgodit da bo v kratkem:D
  • Cube Član Ubuntu.si
    kokr sm vidu mate aplikacijo v java appletu narejeno, tko da ce je to res, je desktop aplikacija v hipu narejena :)

    lp,cube
  • Java applikacija je bistvu samo "hitra tipka" do browserja. Vpraša po usernameu in passwordu in potem si to shrani in naslednjič, ko jo zaženemo, odpre browser in se avtomatsko prijavi.
  • Screamboy Član Ubuntu.si
    bedno najdi.si boljse :)
  • Najdi.si ne moreš iz teklefona pošiljat... primerjaj velikost strani 450 KB in 1 KB... + tega najdi.si ima delano okno z javascriptom, ki pa na telefnoih ne dela ravno, oz nekje sploh ne dela...
  • Screamboy Član Ubuntu.si
    ja ko sem doma posiljam zastonj najdi.si ko pa sem zunaj pa že z telefona posljem pa stran se sploh ne deluje sam index se deluje ali?
  • jst pošiljam z najdi.si kadr sem doma, kadr mam mobi pa ga pač ponucam za navaden SMS al ne? ;)
  • Marko30 Član
    uredil/-a 10. July, 2009
    erik98 je dejal/-a:
    jst pošiljam z najdi.si kadr sem doma, kadr mam mobi pa ga pač ponucam za navaden SMS al ne? ;)
    Jaz tudi z Najdi.si. Sem v omrežju 070 (Tušmobil).....
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.