update nvidia

imam prenosnika toshibo in grafično nvidia geforce go 7300. pri tazadnjih updaih ko so bili za grafično, se mi je grafika totalno sesula. podpira mi samo še 800X600 resolucijo ali manj, ne pa 1280X800 kot bi mogla bit. ne delajo mi niti 3d namizje ne nobena animacija. res da ko se mi updati naložijo in po zahtevanem ponovnem zagonu lahko sam konfiguriraš grafično, vendar enostavno ne najdem tam nastavitev in ne dela nič kar izbereš...kako bi vzpostavil normalno delovanje grafične, ali pa vsaj namestil driverje brez zadnjega updejta le te?

Komentarji

  • Problemi med programskimi opremami gonilnikov v operacijskem sistemu Linux in GPU enotami od podjetja Nvidia so ze nekaj casa znani in relativno veliko sporljivo vprasanje.

    Osebno nisem zaradi te tezave mogel namestiti tri razlicne razlicice operacijskega sistema Linux. Programska oprema X streznika se preprosto ni zelela zagnati zaradi manjkajocih gonilnikov.

    Priporocam programsko opremo, ki se imenuje Envy. Je uporabniku prijazna in samodejno priskrbi manjkajoce gonilnike GPU enot od podjetij Nvidia in ATI.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.