Bralnik ActivIdentity bralnik bančne kartice + spletno bančništvo

Spoštovani forumovci!

Imam malce trši oreh, pa me zanima, če ima kdo rešitev, ki *deluje*:
Na osebnem prenosniku z operacijskim sistemom Ubuntu 8.04 s FireFox-om 3 bi si rad uredil vse potrebno za spletno bančništvo (LINK Gorenjske banke). Imam čitalec ActivIdentity (USB reader v2.0), ustrezne varnostne certifikate pa na bančni čip-kartici. Na Win XP in Visti zadeva deluje brez problema, ker Activa ponuja ustrezno SW rešitev za ta operacijska sistema. Če jih vprašaš, kako bi se to dalo urediti na Linuxu, jasno jaz kot stranka izpadem kot E.T. iz leta 3012 :)

Rad bi torej navezo čitalec-bančna kartica-Link od GBKR-Ubuntu(FF 3) uporabljal tako kot sem to do sedaj na win sistemih.

Je prosim kak korenjak tukaj, ki ima kaj konkretnega? Glede na to, da sem v vodah, kjer je pingvin kralj, šele kot začetnik, bi bil zelo vesel kakšne lažje različice rešitve. :)

LP, Tomaž

Komentarji

  • bl4z Član Ubuntu.si
    mnja

    ti fantje (active id) se hvalijo nekaj z podporo za linux http://www.actividentity.com/products/activclient_linux__home.php
    ampak kot si omenil je prebrati certifikat iz kartice le del posla.
    Kako pa spraviti prebrano iz kartice v FF je pa v bistvu skor sigurno reseno prek java plugina kar naceloma bi moglo tudi delat.

    Torej obeti so ampak verjento do cilja pa ni ravno lahka pot .. recimo da obstaja kaksen zagret komitent gorenjske banke z zeljo in znanjem da se tega loti :/
  • bl4z je dejal/-a:
    Torej obeti so ampak verjento do cilja pa ni ravno lahka pot .. recimo da obstaja kaksen zagret komitent gorenjske banke z zeljo in znanjem da se tega loti :/
    Zagret komitent - Yup!
    Z željo - Yup!
    In znanjem - Nopy! :rolleyes:

    Ni kaj... Nadaljujem s poizvedovanjem... in UČENJEM :)
  • žal ti bo težko uspelo od gorenjske banke to poštimat. jst imam nlb klik, deluje BP. sam gorenjci pa ne vlagajo preveč v support ne-Win-sistemov, tko da je to bolj mission impossible.
  • ttoman Član
    uredil/-a 17. July, 2008
    huh?

    Ja a nima vse te zadeve Hermes čez (mislim za vse banke)?

    Čak...

    A ti potem uporabljaš NLB Klik s pomočjo čitalca bančne kartice? S tem mislim, da imaš certifikate spravljene na bančni kartici in ne na računalniku.
    Jaz se namreč zanimam za izvedbo s pomočjo čitalca kartic.

    LPT
  • da, to ti pravim. čitalci kartic - linux - low percentage successfull rate. jaz imam kar virtual box za hypo, pa ko rabiš enkrat na 14 dni, zalaufaš xpje v vbox in opraviš.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.