Ne prepozna modema

Namestil sem Ubuntu, ampak imam problem. Ubuntu mi ne prepozna navadnega modema. Ime modema: PCI SoftV92 Modem. Modem mi pod windowsi dela normalno. Kakšni predlogi, rešitve?

xDSL bo namreč še počakal, ko bo možen delni razvezan dostop T-2.

Hvala za pomoč.

Komentarji

 • Hvala za link.

  Sem našel kar sem iskal. Z malo truda sem usposobil modem a le z hitrostjo 14,4 Kbps. Za polno podporo za hitrost 56 Kbps je treba plačat 20$. Najraje bi podjetju vrnil modem in zahteval vračilo kupnine.
 • bl4z Član Ubuntu.si
  to je pa huda fora ... amapk glavan poanta tega je, da imas v verjetno ti. winmodem .. modemi, ki so ""pure"" verjento sploh driverju ne rabis ..
 • @bl4z Mi lahko kaj več poveš o tem? Zdaj, ko sem inštaliral te gonilnike mi Ubuntu nekaj šteka. Včeraj sem še lahko šel na internet, danes več ne dela. Ne vem kaj je narobe.

  In ja imam winmodem (PCI slot), ampak v članku na tisti strani, ki mi ga je dal Miha piše, da za nekatere modeme tega tipa ni podpore. Kaj zdaj? Mi lahko prosim malo razsvetliš zadevo?
 • bl4z Član Ubuntu.si
  poanta winmodema je v tem, da software, ki je po navadi fizicno na modemu pri modemih tipa winmodem ni na kartici ampak v gonilnikih, praviloma samo za windows .. podobno kot gdi tiskalniki, oz razne usb slusalke, zvocniki

  http://en.wikipedia.org/wiki/Winmodem
 • Lahko uporabljam modem (ampak še vedno z hitrostjo 14Kbps). Vedno preden se povežem moram najprej klikniti na gumb "zaznaj modem" in se šele potem lahko povežem. Za takšen gonilnik ne mislim plačat 20$. Raje bom počakal na xDSL.
 • Jaz sem pa včeraj inštalirau modem pa zgleda da čaka signal centrale in ko ga ne dobi mi ugasne modem. Kje vidim in izklopim signal centrale za softmodem.

  lp
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.