Google OS s podporo vodilnih računalniških podjetij

Cube Član Ubuntu.si
V podjetju Google pospešeno razvijajo prvo različico svojega lastnega odprtokodnega operacijskega sistema, ki naj bi bil pisan na kožo tako osebnim računalnikom kot tudi prenosnikom in žepnim računalnikom. Novi Googlov operacijski sistem "Chrome" naj bi popolnoma funkcionalen prispel na svetovni trg že v drugi polovici naslednjega leta.

Ker bo novinec združljiv s procesorsko zgradbo x86, ne preseneča, da so ga že podprla najvplivnejša imena iz sveta računalništva kot so Acer, Adobe, Asus, Freescale, Hewlett-Packard, Lenovo, Qualcomm in Texas Instruments. To hkrati tudi pomeni, da bo na novi Googlov operacijski sistem dejansko nameščen tako na žepnih računalnikih (Asus) kot tudi na celovitih računalniških sistemih (HP in Lenovo). K daljši avtonomiji delovanja prenosnih naprav pa bodo s svojimi energijsko varčnimi procesorji pripomogli podjetji Qualcomm in Texas Instruments.

Novi operacijski sistem Chrome bo tako še ena revolucija, ki bo zamajala način obvladovanja tako žepnih računalnikov in prenosnikov kot tudi zmogljivejših osebnih računalnikov.

vir:www.racunalniske-novice.com

Komentarji

  • Cube Član Ubuntu.si
    sedaj so me pa ze res zaceli srbeti prsti glede tega chrome os-a :)
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Prednost Googla je predvsem v tem da ima denar in da ima dobre odnose z velikimi podjetji.
    Če bodo ta podjetja podprla Google OS s svojimi gonilniki, bo boljše gonilnike pridobil tudi linux, tako da smo vsi na boljšem.
  • Cube Član Ubuntu.si
    definitivno, predvsem na razvoju gonilnikov za linux se bo poznal zelo velik napredek.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.