Aquaria tudi za Linux

Na forumu neodvisnega razvijalca igre Aquaria, Bit Blot, se je pojavil screenshot igre, ki teče na Linuxu. Za port bo očitno odgovoren Ryan Gordon (icculus) kot kaže tudi screenshot, ki naj bi mimogrede "počasi" delal tudi na portu igre Unreal Tournament 3 za Linux. Za tiste, ki Aquarie ne poznate, naj povem, da gre za izredno zanimivo fantazijsko igro. Skozi obširen morski svet spremljate morsko deklico imenovano Naija, se preko čarovnij bojujete proti sovražnikom in skozi igranje raziskujete Naijino preteklost. Vsekakor vredna igranja.

vir: Phoronix

Komentarji

  • SAM EN PROBLEM PA BO...
    te igre bojo verjetn plačljive... :(
  • Glede na to, da gre za dobro igro, ki jo je razvijal neodvisni razvijalec (ti dajo denar za razvoj iz svojega žepa), je tisti denar vsekakor ok naložba. Na steamu namreč igra stane le 16$, kar je za 20 ur igranja drobiž.
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Se strinjam, da se za dobro igro splača dati denar.
    Veliko večja verjetnost je, da bo vrhunsko dodelano igro (grafično, zvokovno, igralno) razvila neka večja razvijalska hiša kot pa nekaj hobi razvijalcev.
    Razvijalske hiše pa ne bodo portale iger na linux, dokler ne bodo imele od tega dobiček. Zato jih je treba finančno podpreti, da vidijo v tem smisel.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.