Dell zavrača trditve o visokem številu vrnjenih netbookov z linuxom

andrejZ Član Ubuntu.si
Netbooki, majhni prenosniki, so v kratkem času postali zelo popularni. Ker tipični uporabnik netbook uporablja predvsem za stvari kot brskanje po internetu, klepetanje, urejanje dokumentov in poslušanje glasbe in ker so prve različice netbookov imele naložen samo operacijski sistem linux, so mnogi špekulirali da bi lahko ravno netbooki linuxu utrli pot v številne domove manj izkušenih uporabnikov, ki se s sistemom še niso srečali.

V začetku 2009 pa je Microsoft oznanil da so na netbookih dosegli 96 % tržni delež , ter da stranke netbooke s prednaloženim linuxom vračajo 4x do 5x pogosteje kot tiste z windows xp.

Dell na podlagi svojih prodajnih številk zavrača te trditve . Tako pravijo da ne opažajo razlik med vračanjem neetbokov z operacijskima sistema linux in windows. Hkrati pa priznavajo da ima linux na netbookih še nekaj težav kot trajanje baterije.

Kot največjo težavo pa Todd Finch, Dellov višji manager marketinga, izpostavlja premajhno poznavanje linuxa in njegovih prednosti med uporabniki. Kot pravi je vsota njegovega proračuna za oglaševanje skupaj z Canonicalovim in Red Hatovim podobna napaki pri zaokroževanju Microsoftovega proračuna za oglaševanje.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.