Prigode enega "šušmarja"

Podobna prigoda se mi je že zgodila, a ne tako bizarna.

Danes na lep dan primeren za delo zunaj se na moj dvorišče pripelje en zelo prestižen avto. Misleč, da se je revež zgobil prekinim z delom in pristopim do te limuzine. Ven stopi nek ne preveč luksuzno oblečn moški in me sprašuje če je prav prišel. ker baje popravljam računalnike. Seveda sem pritrdil.

Iz prtljažnika privleče neko čudo postavi na tla in potem gre še v avto in privleče škatli. En škatla je bila os oken (Wista) in druga škatla je bila z Office-m. In ta možakar dobesedno reče: " Na servisu mi niso hoteli tole gor dati, daj ti. Je en kolega te mi priporočil." In kazal na tiste škatle od Microsofta.
Ok, sem si mislil, Računalnik mi je malo nenavadno deloval, saj nisem nikjer videl CD-ROM-a, kaj šele kak DVD. Odprem to škatlo in od prikritega smeha se mi zarosijo oči. V tej škatli sem prepoznal predpotopni 386 procesor in ena ploščica z 2Mb RAM-a. Revežu lepo razložim, da to ne gre, ker pač sedaj so mnogo močnejši računalniki in za te škatle (od monopolista) zahtevajo nov računalnik.

No možakar je "skapiral", da je res to kar mi je prinesel zastarelo. Prosi me da naj mu svetujem, kakšnega naj kupi in če mu lahko internet napeljem. Takoj privlečem reklame, ki jih poštar nosi in kažem neke računalnike v cenovnem redu okoli 500€. Ta revež pa takoj zatoži, da so pa kar dragi in me prosi če mu kaj rabljenega najdem za 200€.

Naj opomnim da se je ta revež pripreljal z novo Laguno coupe.

Stisne mi v roke teh 200€ in vizitko, da ga naj pokliče, ko bom vse uredil. Revež se odpelje, jaz pa si nalije 2 deci dobre frankinje in se zamislim: ali je tako neumen in nerazgleden ali pa pač... Vzamen vizitko in vidim, da je nek zelo neslovenski priimek in da ima firmo, ki "šverca" avte.

BOm pač revežu ugodil in mogole bom malo nažgal moj sanjski avto - Renault Laguna Coupe.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.