Cena lincenc v javni upravi (47mio eur)

Oj preberite si odličen članek na temo koliko država na leto zapravi za licenčne programe.
47mio eur!!

link: http://slo-tech.com/forum/t389892#crta

Komentarji

  • Žal niso vsi tako pametni kot mi da bi uporabljali brezplačen OS in brezplačno programje :)
    Ampak če po drugi strani pogledaš..nismo niti mi tako "pametni"...ker dejansko mi plačujemo te licence v upravi :/
  • master1984 Član
    uredil/-a 12. December, 2009
    A se je kdo spomnil pa Pahorju predlagal, da namesto da varčuje pri kavicah, da bi zamenjali MS office z Open Office. To bi bil dober začetek, da vidi folk da obstaja še kaj kar ni od MS in je celo boljše.
  • Cube Član Ubuntu.si
    mislim da je bila nekoc pobuda v tej smeri.. nekaj se je celo izcinilo iz tega(uporaba open-office na sodiscih etc...) drugace pa nic kaj konkretnega, ampak vendar nekje je treba zacet :D
  • Žalost. V tem kriznem obdobju se meče masten denar nekemu monopolistu, ki ima denarja več kot preveč. Še bolj žalostno je, da se vsi izgovarjajo, da so prehodi na odprtokodno opremo predragi v smislu supporta in padca produktivnosti. Če se pa nekateri ne morejo naučiti uporabljati nov software in klikniti na par drugačnih gumbov, potem pa ne vem kaj tam sploh delajo. Nezaposlenih je na tone, tudi takih, ki bi se rade volje naučili uporabljati nove programe, samo da bi imeli službo.
  • http://slo-tech.com/forum/t390191#crta

    and i quote

    V drugem primeru pa nameravajo na Švedskem s prehodom na odprto kodo na strežniškem področju v naslednji 5 letih prihraniti kar 20 milijonov EUR. Izračunali so tudi, da v njihovem primeru na področju strežniških rešitev odprtokodne rešitve znašajo le eno petino stroškov primerljivega komercialnega programja, v primeru baz podatkov, pa odprtokodne rešitve znašajo le eno sedmino stroškov. Do 70-odstotno znižanje stroškov programske opreme je s prehodom na odprto kodo dosegla tudi francoska policija, temu zgledu pa sledijo tudi njihovi kolegi na Nizozemskem, kjer policija trenutno izvaja testiranje odprtokodnih rešitev.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.