server na pentium 2

bully Član
katero distribucijo linuxa mi priporočate da bi server deloval normalno? server bi imel tudi namizje, uporabljal bi se pa ga samo na local network.

glede na to da ima moja mati malo močnejši računalnik kot je ta in sem ji gor naštelal ubuntu 9.4 pa dela počas, kaj mi vi priporočate da bi potem računalnik deloval BP?

evo sem ga priklopil in smeha, se mi je naložil vindovs 98 =) dela normalno; specifikacije kompa pa so Pentium 2 ne piše mi kolk herčen procesor je najbrš 233mhz al kok so že bli teli pentiumi :D 128 mb rama in grafa 16mb rama

Komentarji

  • napsy Član Ubuntu.si
    Ubuntu Server bo dovolj
  • Puppy Linux?
  • bully Član
    uredil/-a 9. March, 2010
    še eno vprašanje ki ne paše glih v to temo :/
    ali bi lahko v tak računalnik sploh dal npr. 100gb disk?
    trenutno je notri en 4gb disk z zeloo čudnim priklopom, kr eno vezje je priklopljeno na disk na to vezje se pa priklopi molex konektor in ide kabel???

    drugače pa ker bi ta local server postavil v fermi in bi se nanj zlivalo en kup podatkov in potem še iz njega... je sploh smiselno uporabiti tak "švoh" komp? ali bi me to ful oviralo pri delu? gre se za razne fajle ala .cdr .psd .indd

    no nekaj moram uštimat na to temo, ker imam komp zafilan do amena in brisat ne gre ker nikol ne wem če bom ju3 potreboval glih tist kar danes zbrišem, razni prenosni diski mi ne dišijo, DVDji so pa tud en k*** ko jih je kr naenkrat 30 in ne weš na katerem je kej :(

    Tnx za pomoč =)
  • zdravo, prvo kot prvo biti jst za tak racunalnik priporocil debian ali pa tudi ubuntu server edition ampak jst bi skor raje dal debian gor drugo kot drugo nemors dati 100gb disk ker je rac str in plata dopusca najvec 30gb no lahko das notr 100gb ampak tiga bo samo 30gb zaznal edino ce bi posodobil bios potem bi lahko ampak je nesmislno pomoje ti je bol nabavit eno kisto saj p3 z 1000mhz saj z 512 rama ki jo dobis ze za 20eu ali eno p4 za 50eu ki saj ves da bo laufalo to tip top toje moje mnenje lp tilen ;)
  • hvala za odgovor bom nabavil eno močnejšo kišto :)
  • Probej namestit FreeNAS. Zadeva bi morala laufat BP. Imaš spletni vmesnik in vse sort opcij.
  • No če bo še kako vprašanje dejte se menit v zgoraj omenjeni temi. Tole zaklepam, če bo pa kaka obupna želja po tej temi pa mi dejte sporočit na pvt :)
Ta razprava je zaprta.