xgl in action

dons sm sprobu xgl .. sicer en na ubuntuju ampak na kororaa .. live cd ju .. in zadeva je skor adictive .. se za odtenek lepse/boljes od macosa sicer verjetno rabi clovk hitro masino ampk na moji (amd 3.0, gf6800, 1.5 gb ram) je vse tekl kt po malsu ...

image
image
image
image

ce maste mal casa zleecite ta livecd pa sprobite ...
«1

Komentarji

 • Jz sm čaku celo noč da pride tista koroora vn :) matr ej ..sm pokazu XGL moji tamali sestri , k sm jo nekako spravu do tega da uporablja Linux in je bla čisto navdušena. Nekje je en napisu da je XGL najboljša stvar po utripajočem kurzorju... in jim dam kr prov ! Najbolj sm navdušen pa nad tipko F12 . MIslim to je noro uporabno še posebi ko maš odprte ene 5 okn na istem namizju. Cimr k je drgač ful pro Windows je bil samo tiho tokrat in ni nič prpomnu :) Tko mislim da se po tem XGL ju ne bom sekiral da mam samo 17 inčni monitor :)
 • Tole ne dela na KDE če se ne motim? Baje bo to delal šele na KDE 4.0 :( tko da bom očitno moral počakat na konec leta. Tukej je še nekej posnetkov od mojega kolega. Tekoče mu dela na 1900 MHz AMDju 512 MB rama in Geforce 5600xt:

  image
  image
  image
 • christooss Član Ubuntu.si
  Hm ok najboljša iznajdba po narezanem kruhu. Zakaj že?

  A lahko eden utemelji kaj meni kot uporabniku prinaša??

  Učeri sm na predavanju mel rahle probleme razložit kaj je cko super duper tole??
 • Ej ja seveda ti povem kr tkoj oziroma dej si kr sam probi. Odpri si ene 3 shelle v kerem prevajaš program, pol si dej v drugem namizju odpri en Firefox v kerem maš dokumentacijo potem recimo Scite v kerem programiraš v istem oknu pol recimo Glade v kerem rihtaš GUI za program zravn tudi v istem oknu. Pol si na tretje namizje vrži malo muzike....in potem resno začni delat . In potem poskusi to delat na Win, zdejšnjih X ih in XGL. Mislim da boš opazu razliko. Mislm da je vse prov malenkost bol pregledno in prej dostopno pr taki množici oken.

  Že zdej recimo če uporabljaš stvari kot so "always on top" pa recimo razporejaš stvari po več namizjih bistveno prej kej nardiš. Z temle pa se prov malenkost prej znajdeš med vso šaro in to JE pomembno.

  Mislim da prozorna okna res ne bodo kej dost pomagala. Tudi to da se vse neki miga in to ne. Samo tale F12 mi je pa res všeč. pa folk bo malo debelo gledu ko bo vidu. IN to je samo dobro.
 • bl4z Član Ubuntu.si
  crhristoss je produktivno .. recimo jaz na macu ne uporabljam alt tab sploh .. prav zarad expose-ja ... sploh ce imas na enem desku recimo 5-6 oken veliko lazje kliknes tisto zadevo, ce dejansko vidis vsebino ne pa neke ikonice ... se mi veckrat zgodi, da imam recimo 3 iste programe na deskotpu in mi pol se lovim s tleim alt tab oz klikanjem spodi ... pri xgl teh problemov ni vec ...
  to je pomoje glavni productivity boost .. drugi pa je seveda eye candy ... k pa izvira iz filozofije ... happy user is productive user ... ce imas elpo okolje v katerme delas (recimo desktop) si vesel in bolje in hitrej delas ... zdej s emorda komu to zdi iz trte zvito .. ampak je res ..
  ampak jaz pricakujem, da se xgl ni ustavu na naboru teh funkcij, ki pridejo trenunutno zraven oz. tu gre bolj za compiz (upravljalec oken) in da bo s casom zadeva sigurno postregla se s kaksno zeloooo lepo in zelooo uporabno zadevo ... in tko ocena recimo mac OS vs XGL... se vid da je xgl nekje tri leta novejsi ... ima mal drugacne prijeme .. in mislim da se bo mogu apple spet mal potrudit da bodo po uporabnosti desotpa nesporno na prvem mestu ...
  .. kde4 bo imel OSx widgete (dashboard).. tud za gnome neb blo slabo, ce bi to uspeli nardit ...
 • christooss Član Ubuntu.si
  expose tud obstaja za LInux :)

  Hm če hočem tole uporabljat morm met gotov nvidia kartico?
 • christooss Član Ubuntu.si
  ah ah

  ATI dela svoje :)
 • Screamboy Član Ubuntu.si
  daj bi lahko kdo spisal en vodič za namestitev v dapperju nvidio?
 • Screamboy Član Ubuntu.si
  ja sem vse tako naredil in glx nedeluje error ven vrže ko rebootan oz xserver restartan ,)

  grafična pa je geforce 4 mx 440 64 mega
 • matr meni je ATI delal ko sm utaknu tisto koroooro not out of the box upam da bo tko tud na Dapperju.
 • Screamboy Član Ubuntu.si
  hm vse tako naredil
  po vodicu ki ga dodal blaz na nvidio grafična m idela sedaj super samo
  ko xgl hocem nobene razlike ni ko se zažene comp ponovno
 • bl4z Član Ubuntu.si
  ko se ti zadeva zboota pozeni un skript thefuture in nalozil se ti bo xgl oz. v konzolo vpisi

  gnome-window-decorator & compiz --replace gconf decoration wobbly fade minimize cube rotate zoom scale move resize place switcher &
 • Screamboy Član Ubuntu.si
  scream@ubuntu:~$ gnome-window-decorator & compiz --replace gconf decoration wobbly fade minimize cube rotate zoom scale move resize place switcher &
  [1] 7960
  [2] 7961
  scream@ubuntu:~$ compiz.real: No composite extension
  gnome-window-decorator, Failed to load shadow image


  hm ,(((
 • bl4z Član Ubuntu.si
  jup neki ni ok .... poglej na ubuntuforums ce je kdo mel isto napako ..
 • Screamboy Član Ubuntu.si
  saj dve napaki sta ena napako sem odpravil druge pa nisem nic nasel naj bo saj ne rabm tega sam stestirat sem hotel
 • pcpostar Član
  uredil/-a 10. April, 2007
  Ok, da ne zacenjam nove teme...

  Beryl , compiz... Sej je fino, sam vecino teh efektov se praktcno ne rab. Fuul, ampak res fuul uporabna mi je bila samo funkcija "Scale Effekt". Pac.. prisel od Mac OS X ampak.. uporabno pac.

  Povejte, je možo, da se nalozi kakšen dodatek, ki bi imel samo to funkcijo? Al morem glih beryl nalozit, pa vse vse ostale funkcije ugansit in nastimat samo Scale effect?
 • christooss Član Ubuntu.si
  Kr odpri novo temo!!!!

  Mamo za to namenjen del foruma.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.