Slobuntu 10.10.1

Da bi se izognili dvomom glede dovoljenosti razširjanja programja, ki ni povsem prosto, sem sestavil novo različico poslovenjene in prilagojene izdaje Ubuntu 10.10 - Slobuntu 10.10.1.

Distribucija je v slovenskem jeziku že, ko teče kot živi DVD ali USB, tako da je tudi uporabnikom, ki z angleščino niso ravno domači, razumljiva že od prvega srečanja.
Prednameščena sta vstavka za brskalnike Java in Flash-player, za kar sem si pridobil dovoljenje lastnikov. Tako večina spletnih vsebin deluje že z živega medija. Ostali dodatki, potrebni za predvajanje avdio in video vsebin, se lahko namestijo s klikom na ikono, ki se pojavi na namizju po prvem zagonu. Po uspešni namestitvi ikona z namizja izgine. Ista skripta namesti tudi zagonski nalagalnik, tako da vključi vse sisteme, ki jih najde na računalniku.
Zaganjalnika na zgornjem pultu za Skype in za Google-earth, ko ju poženemo prvič, namestita program, ko ju zaženemo naslednjič, pa poženeta nameščeni program.

Glede na to, da o legalnosti te različice verjetno ni več pomislekov, bi bilo mogoče dobro, ko bi bila povezava do torrenta med povezavami do izvirnih CD zgoščenk na levi strani domače strani Ubuntu.si?
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.