[bash/terminal] Ali lahko dodam komentar pri zaganjanju programa

Živjo!

Mene nekaj zanima, kar po moji oceni ni možno, vendar vas bom vseeno rajši vprašal. In sicer, me zanima, če je možno pri zaganjanju programa (kateregakoli) dodati nekakšen komentar, ki bi ga lahko pri ukazu ps izvedel?
To rabim za to, da lahko preverim če določeni proces teče, sedaj si shranjujem pid-e ter komentar v datoteko pri zaganjanju programa, vendar me zanima če obstaja še kakšna bolj prefinjena rešitev?

Najlepša hvala za vaše odgovore!

Lp: 1GOR

Komentarji

  • mihap: Hvala za odgovor, vendar bo rajši ostal pri zapisovanju PID-ov v datoteko, ker je mišljeno, da se bo skripta izvajala na večih računalnikih in bi bilo preveč dela! Kot sem že pri vprašanju dejal, niti nisem pričakoval neke enostavne rešitve!

    Sicer tole ne sodi v to temo, vendar bom vseeno tukaj vprašal(če imate rajši, da odpiram novo temo, mi odpišite, da bom za vnaprej vedel). Kako zaženem t.i. file conflict(spor datotek) okno v bash-u oz. pythonu(Ubuntu 10.10)? Verjetno ima to nekaj veze z nautilus-om vendar pod man nautilus nisem ničesar zasledil, google mi pa tudi ne najde nič konkretnega.

    image

    Gre se za to da pišem dbus applet za cairo-dock za prikaz datoteke, ki ima omogočeno kopiranje datoteke na drag&drop, vendar če datoteka že obstaja, bi rad uporabniku dal možnost da izbere, z file conflict oknom! Trenutno kopiram datoteko z os.system("cp "+file+" "+folder), ki pa avtomatsko prepiše datoteko!

    Najlepša hvala za vaše odgovore!
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.