[RTS] Spring Balanced Annihilation

christooss Član Ubuntu.si
image

Balanced Annihilation nadaljuje na ogrodju, ki ga je leta 1997 začela Total Annihilation. Ena najboljši 2d realno časovnih strategij je prešla v 3d in s seboj prinesla neverjetne bitke (do 5000 enot na igralca), ki se jim približa znani Supreme Commander. 8 proti 8 tako lahko prinese hkratnjo borbo do (vzame iz žepa kalkulator) 80000 enot. How awesome is that?

image

Spring sicer ni RTS vendar je mašina za nadaljne igre, ki temeljijo na podobni zgoraj omenjeni tehnologiji (TA). Treba je imeti energijo ter kovine. Oba sta na mapah v neomejenih količinah (energija sliši na razna imena: sončna, veterna, termo, fuzijska ipd železo pa predelujejo posebne naprave) Ko si ustvarite ekonomijo surovin sledi sestavljanje vojske, ki sega od majhnih robotkov do mechov iz logota. Prav tako imate v igri ladje (rušilci, podmornice), vozila (tanki ipd), hovercrafte, letala (bombniki, lovci ipd). Vašo vojsko sestavljajo tudi razne artilerijske baterije in podobna ofenzivna strašila sovražnikov.

Vse to za ceno parih prenesenih bajtov.

Osnoven Spring, kot že omenjeno samo spodnja plast strateških iger, si lahko prenesete iz uradnih repozitorijev. Spring lobby je program za konfiguracijo ter povezovanje v eno ali večigralske igre.

sudo apt-get install spring springlobby


Nato si morate potegniti še samo igro. Žal te igre niso v repozitorijih vendar je (tukaj primer za Balanced Annihilation) prenos povsem preprost. Iz spodnjega linka prenesete sdz paket in ga shranite v mapo .spring/mods (če ta še ni ustvarjena jo ustvarite)

http://spring-portal.com/index.php/docman/doc_details/314-balanced-annihilation-v71

Žal seveda to še ni vse. Potrebujete še prostor za borbo. npr iz spodnjega linka si prenesite Small Supreme island mapo in si jo shranite v .spring/maps:

http://spring-portal.com/index.php/docman/doc_details/102-smallsupremeislandsv2

Zgornji postopek prenosa igre ter mape je mogoče zapletenejši, kot ponavadi vendar je vredno. Postopek se da skrajšati s povezavo na eno od večigralskih iger takrat vam bo program sam prenesel potrebne pakete na računalnik.

Še vedno niste prepričani poglejte predstavitveni film za Spring v katerem lahko vidite razne izvedenke Spring igre. http://www.youtube.com/watch?v=MpKqQxTURik

Navoljo pa so vam tudi screenshoti raznih iger, ki obstajajo za Spring http://springrts.com/media.php

Za Spring obstaja še ogromno iger (Balanced Annihalation je samo ena izmed) oglejte pa si jih nauradni Spring strani

Komentarji

  • kako zalaufaš zadevo?:/
  • christooss Član Ubuntu.si
    V menujih imaš aplikacijo Spring Lobby lahko jo poženeš tudi iz terminala s spring-lobby. Greš pod single player in izbereš mapo ter igro. Dodaš še bota in že lahko začneš. Žal je postopek osnovne namestitve daljši, kot pri ostalih igrah vendar se splača potruditi.

    Kot sem že omenil u bistvu je treba namestiti samo spring in sprin lobby nato pa connectat na eno od multiplayer iger.
  • sem spregledal v menuju spring lobby ostalo je precej jasno, v repotih je stara verzija in ne deluje online. Komanda s terminala je "springlobby" brez -. Bom ko bo čas kako odšpilal:). Thx za info.
  • christooss Član Ubuntu.si
    Ok bom popravil.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.