[trik] Option Globetrotter HSDPA Modem

samob Član
Za vse, ki imajo težave z nedelovanjem USB ključka prek ponudnika Simobil (verjetno tudi Mobitel), objavljam kako mi je uspelo zadevo usposobiti na Ubuntu 11.04
samob@dexter:~$ uname -a
Linux dexter 2.6.38-11-generic #48-Ubuntu SMP Fri Jul 29 19:02:55 UTC 2011 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

Ob prvem priklopu ključka se mi je zagnal čarovnik, ki je ponudil možnost izbire ali Mobitel, ali Vodafone/Simobil ponudnika. Izbral sem slednjega in čarovnik je zaključil z delom. Vendar povezava na internet ni delala. Po enostavnem pinganju arnes.si sem videl, da je problem v drugi povezavi (onboard ethernet), ki je usmerjala povezavo prek lokalnega omrežja (računalnik je priključen na router, vendar je ta v tem trenutku brez internetne povezave, uporabljam ga zgolj za filesharing med domačimi compi). S klikom na ikono za omrežne povezave, sem izbral ukaz Disconnect pod eth0. Internet je pričel delat.
image

Verjetno obstaja kakšna bolj elegantna pot, da se nastavi default routa ali kaj podobnega (nisem še imel prej takega problema in se nisem poglobil), če morda kdo ve kako bi nastavil, da bi ob zagonu računalnika avtomatično skonektal povezavo prek Simobila, bi blo super..

Komentarji

  • samob je dejal/-a:

    Ob prvem priklopu ključka se mi je zagnal čarovnik, ki je ponudil možnost izbire ali Mobitel, ali Vodafone/Simobil ponudnika. Izbral sem slednjega in čarovnik je zaključil z delom. Vendar povezava na internet ni delala.
    Zdravo,

    Tudi jaz bi rad občasno uporabljal SiMobil dostop do spleta, vendar se moj notesnik ne poveže. Nekaj je narobe z nastavitvami. 3G modem je vgrajen v računalnik. Ko vstavim sim kartico lahko poskusim povezavo, vendar mi vedno napiše 'povezava prekinjena'
    Če vstavim Mobitelovo kartico dela takoj in brez težav.
    Zanimajo me nastavitve s katerimi dela HSDPA modemv SiMobilovo omrežje.


    lp D
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.