Kateri prenosnik?

Torej počasi začnem s FRI-jem in rabil bi nek prenosnik. Iščem nekaj, kar bi poganjalo linux brez problema (pa ne samo Ubuntu), nekaj na čem bom lahko programiral in preživljal prosti čas, gledal filme itd... nekaj do 700-800€!
Upam da imate kake ideje ker kar se tiče ocenjevanja strojne opreme in to, sem jaz bolj v temi, tak da ne vem točno kaj si naj nabavim:)

Komentarji

  • Če je bilo pred petimi leti težko najti prenosnik, na katerem bi v Linuxu vse delovalo, je danes težko najti takega, na katerem ne bi.

    Ti pa priporočam, (če ti je vseeno za igrice) da izbereš takega s čimveč Intelove železnine. Tako se boš izognil zapletom z naknadnim nameščanjem gonilnikov.
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    @ShAd0w: Če ne rabiš močne grafične kartice ti tudi jaz priporočam intelove grafe, saj so še vedno (vsaj najnovejši modeli) z odprtokodnimi gonilniki najboljše podprti, čeprav se jim tudi ATI počasi bliža.
    Sicer pa ti priporočam, da kupiš prenosnik, ki ima Linux že nameščen gor. Kot vidiš , imaš tudi pri nas nekaj izbire. Na teh prenosnikih strojna oprema zagotovo dobro deluje, prihranil boš pa tudi denar za licenco Windows, ki jo boš itak dobil brezplačno preko faksa (če jo boš seveda potreboval).

    Lp
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.