Ubuntu se mi ne zažene - sum na grafično kartico

Pozdravljeni.

Včeraj se mi je pojavilo obvestilo, da lahko z interneta prenesem popravke za OS, kar sem tudi storil. Po prenosu je računalnik želel resetiranje, sedaj pa se mi ne zažene več. In sicer se linux začne z nalaganjem, monitor se obarva rdeče, čez kakšen trenutek se na sredini monitorja nariše Ubuntu logo, takoj za tem pa monitor postane črn in nekaj trenutkov za tem preneha goreti lučka za HDD. Pomaga samo tipka RESET, vendar se zgodba nato ponovi.

Zakaj sumim na grafično kartico?
Ker sem imel težave že ob sami namestitvi Ubunta. Takrat je po končani namestitvi (v sami namestitvi je grafika delala OK), ob zagaonu računalnika, sliko na monitorju izrisalo napačno in sicer se je po zagonu ubunta na vrhu minitorja izrisala samo rdeča črta, 99% ekrana pa je bilo črnega. Takrat sem težavo rešil tako, da sem večkrat resetiral računalnik in nato se mi je slika le izrisala po celotnem zaslonu, vendar je tudi takrat bila "prerezana" - slika se je začela nekje na sredini in ko sem šel z miško skozi desni rob monitorja, je miška prišla iz levega roba monitorja. Ampak bilo je dovolj, da sem preklopil v konzolo in pognal Desktop Radeon HD 6xxx series PCIe linux x86_64 driverje in po namestitvi teh driverju je Ubuntu delal ok.

Nameščene imam Ubuntu 11.04 (64 bit), grafično imam Ati Radeon HD 6800 series.

Kakšna ideja, kako bi rešil zagato?

lp

Komentarji

  • Najverjetneje se je spremenila različica jedra, kar pomeni, da grafični gonilnik ne bo delal, ker je grajen za drugačno jedro. Rešitev je, da gonilnike še enkrat namestiš.
  • Probaj zagon s starim jedrom, saj še ni izbrisano.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.