asus k52 JT -pomanjkljivosti in težave

pazko Član
uredil/-a 9. October, 2011 v Težave s strojno opremo
Imam prenosnik asus k52 JT, ki pa ima 2 hudi nedopustni hibi. Ne morem zagnati operacijskih sistemov z USB hard driva. Tudi v biosu (ki je v primerjavi z mojim 7 let starim prenosnikom ibm R50e zelo reven), pod boot options v biosu ni moč naštimati zagona z usb hard driva. velikokrat sem pravilno namestil operacijski sistem, pa se ob zagonu pojavi le utripajoča črtica, ki utripa v neskončnost. Pri ibm ni bilo takih težav, saj sem OS-e zlahka nameščal in zaganjal : Vsi so v trgovinah hvalili asuse, no temu očitno ni tako, saj takih osnovnih napak računalnik v letu 2011 ne bi smel imeti. Le na začetku ko pritisnem esc, se mi ob vsakem petem vžigu pojavi možnost zagona iz usb-ja vendar ko izberem to opcijo, se ne zgodi nič. klical sem na servis , pa so mi cinično odvrnili da moram narediti sekundarni disk bootable in da to ni njihov problem; no to sem naredil 100krat (npr. primarno partcijo in boot zastavice pri linuxu, pa seveda ni pomagalo. Sedaj sem na zunanji disk namestil Kubuntu, enako, se ne zažene. Za nameček pa asus ni sposoben narediti lastnega backupa , razen tovarniške particije; če se ti windows zruši ga morš inštalirat s 5 CD-jev tovarniške verzije. Skratka živa katastrofa za tako ,,ugledno¨ firmo!! Ali ima kdo podoben prenosnik in enako težavo??(Vnaprej hvala za predloge in rešitve; lp!)

Komentarji

  • Napisal si da pod boot options v biosu ni moč naštimati zagona z usb hard driva

    Mogoce bi bilo smotrno razmisljati o nadgradnji biosa...

    Le na začetku ko pritisnem esc, se mi ob vsakem petem vžigu pojavi možnost zagona iz usb-ja vendar ko izberem to opcijo, se ne zgodi nič.
    cudno, ce BIOS ne podpira bootanja iz USb-ja, zakaj ti potem javi to opcijo...
  • pazko Član
    uredil/-a 10. October, 2011
    kubanc je dejal/-a:
    Napisal si da pod boot options v biosu ni moč naštimati zagona z usb hard driva

    Mogoce bi bilo smotrno razmisljati o nadgradnji biosa...

    Le na začetku ko pritisnem esc, se mi ob vsakem petem vžigu pojavi možnost zagona iz usb-ja vendar ko izberem to opcijo, se ne zgodi nič.
    cudno, ce BIOS ne podpira bootanja iz USb-ja, zakaj ti potem javi to opcijo...
    javi le ob (pred)vstopu v bios, kjer sta vedno možnosti zagona iz dvd-ja ali iz notranjega diska; včasih pa se med njiju vrine možnost zagona iz zunanjega diska. V nastavitvah biosa BOOT OPTIONS:( prednostna razvrstitev) pa moj zunanji disk ni nikoli ,,omenjen˝, samo ali bo prioritetni zagon iz iz notranjega diska ali dvd-ja:
    kako nadgraditi bios: prek asus live update ni zaznalo potrebe po nadgraditvi biosa, v Start easy flash pa je to očitno uganka tut za največje mojstre, totalna nepreglednost, nobenih takih jasnih ukazov...Nekdo mi je napisal češ da so laptopi od leta 2009, kateri imajo že vgrajen OS ob nakupu, brez možnosti zagona iz sekundarnega OS, kar ne verjamem.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.