Novembrske Ubuntu Urice

CrazyLemon Skrbnik
uredil/-a 11. November, 2014 v Novice
Že je tukaj november, zato je čas za organizacijo novembrskih Ubuntu uric. Oktobra smo malo zaspali, zato so bile urice le v Ljubljani, vendar nameravamo zopet nadaljevati s polno paro.

Novembrske Ubuntu urice bodo med 21.11. in 27.11. Za nekatere kraje že imamo kandidate za organizatorje (v oklepaju je vzdevek na ircu/forumu)


 • Črnomelj (duskala)

 • Koper (CrazyLemon, alyosha)

 • Ljubljana (nafisa)

 • Novo Mesto (R33D33MER)

 • Postojna (sasa84, bobe)

Če se nameravate udeležiti Ubuntu uric v katerem od teh krajev, stopite do uporabnika na IRC-u in ga obvestite ali pa svoje datumsko-časovne želje pustite v komentarjih. Organizatorji jih bodo poskušali po svojih željah upoštevati. Če vam je vseeno, kdaj bodo urice, potem le počakajte na drug teden, ko bodo jasni natančni datumi in uric.


Če Ubuntu uric v vašem kraju ni, jih lahko enostavno organizirate.

Kaj morate narediti ?


b) biti ob dogovorjenem času in uri na dogovorjenem mestu (bar, bowling, pizerija, parkirišče , lahko ste inovativni). Če je le mogoče, bodite oblečeni v nekaj pingvinu ali ubuntuju podobnega (ali pa bodite videti kot pravi geeki, npr. 1 teden se ne brijte in češite las ;)), da vas bodo vsi, ki nameravajo priti, prepoznali :)

c) zabavajte se v družbi Ubuntu prijateljev ob pijači, bowlingu, kartingu (kjerkoli že ste) in če znate, odgovorite na morebitna njihova vprašanja / težave. Če ne, jih preusmerite na forum.

Če imate voljo/željo, lahko naredite /pokažete predstavitev Ubuntuja, pokažete kakšen trik, načrtujete projekte, pokažete kako prevajati Ubuntu ali napisati novico  ..., ni pa nujno.

Ubuntu urice so namenoma zasnovane tako, da so organizatorji čim manj časovno obremenjeni. Če pa se najde motiviran posameznik ali še boljše, skupina z vizijo za kaj več, pa je to več kot odlično.

Ubuntu urice si želimo razširiti še v druga mesta. Menimo, da bi lako redne Ubuntu urice potekale vsaj v 10 mestih (recimo dodajmo še Kranj, Celje, Maribor, Velenje, Mursko Soboto in jih že imamo 10 :).

Ce želite biti del te zgodbe, se nam javite v komentarjih, ter se napišite v obrazec.

Več o ideji in namenu najdete na : https://www.ubuntu.si/ubuntu-urice/

P.s. Ta novica je namenjana predvsem iskanju potenicalnih organizatorjev ter tistim, ki imajo posebne časovne zahteve, da le te izrazijo organizatorjem.

Ko bodo datumi dokončno usklajeni, sledi nova novica z vsemi podrobnostmi za udeležence.

Komentarji

 • En teden brez britja???

  A s nor? :D
 • Če boš mela bol dolgo brado ne skrbi..še vedno te bodo znanci prepoznali!
 • Kaj pa Pomurje je "mrtvo" glede tega ?

 • P.s. Ta novica je namenjana predvsem iskanju potenicalnih organizatorjev ter tistim, ki imajo posebne časovne zahteve, da le te izrazijo organizatorjem.
  Torej ..če maš čas lahko organiziraš v Pomurju Ubuntu Urice :)
 • andrejZ Član Ubuntu.si
  sese12 je dejal/-a:
  Kaj pa Pomurje je "mrtvo" glede tega ?
  Trenutno kot kaže je. Vendar se lahko, če imaš nekaj volje, lahko to hitro spremeni.
  "Organizacija" res NI zahtevna.
  Vse kar moraš storiti je, da poveš kje in kdaj bi imel Ubuntu urice, ter da si ob dogovorjenem času res tam, če je mogoče v nekaj takega, da te bodo lahko drugi udeleženci hitro prepoznali.

  To je vse.
  Enostavno, a ne?

  Potem ko se srečate in podebatirate pa lahko za naslednjič načrtujete še kaj več, če želite.


  @nafisa: to je bil samo primer. Zate že vemo, da imaš Ubuntu majico, torej to ni nujno. Sploh v kombinaciji z vodo bi bila verjetno zelo prepoznavna :)
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.