Ubuntu 11.10 - grafika?

Torej že od samega začetka imam probleme in sicer ne zmeraj vendar se mi to pogosto dogaja.. ko prižgem računalnik se pred prijavo v ubuntu pokvari celotna slika (rata črtasta in podobno) ali pa tudi kar cel ekran črn in se ne da nič nerediti (celo tipka za reset ne dela) imam samo opcijo vse skupaj izklopit. Ali pa ko se logiram že v sam sistem se mi na ekranu naredijo črte in ne izginejo (samo če restartam) ali mogoče kdo ve v čem bi bil problem? Ker z samo grafično ali računalnikom nimam problemov ker win7 deluje brez problemov.

Komentarji

  • christooss Član Ubuntu.si
    Katero grafično pa imaš?

    najboljše da forcaš vesa iz gruba. Ko se nalaga grub (ponavadi par sekund šteje) se postavi v prvo vrstico Ubuntu Linux..... in stisneš e se nato postaviš v vrstico kjer je nekaj podobnega kot tole:
    kernel /boot/vmlinuz-linux root=/dev/sda6 ro
    in na koncu prilimaš xforcevesa npr za ro v zgornjem primeru. Potem mislim da je F10 za nadaljevanje bootanja s temi spremembami.
  • Sem imel podoben problem, ko se mi je Ubuntu posodobil na novejši kernel. Problem sem rešil tako, da sem zagnal Ubuntu live cd in spremenil vsebino datoteke xorg.conf na disku, ki se nahaja v mapi /etc/X11, na

    Section \"Screen\"
    Identifier \"Default Screen\"
    DefaultDepth 24
    EndSection

    Section \"Module\"
    Load \"glx\"
    EndSection


    Po ponovnem zagonu računalnika, sem pa posnel driverje Amd grafično kartico 3650 po navodilih iz naslednje strani.
    http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Oneiric_Installation_Guide#Installing_Catalyst_Manually_.28from_AMD.2FATI.27s_site.29
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.