Linux Mint?

Ubuntu OO mi dela strašne preglavice: dock deluje -- ali pa tudi ne --, namesto hitrega operiranja z miško po ekranu je vse nemogoče upočasnjeno, saj je prehajanje iz aplikacije v aplikacijo in iz okna v okno... nočna mora. Kar kolca se mi po NN in prejšnjih verzijah OS.

Je kdo, ki se je preselil na Linux Mint? Kako deluje?

Komentarji

  • Linux Mint je v glavnem isti kot Ubuntu, razlika je samo, da so v Mintu ohranili Gnome shell namesto Unity. Sprobaj pa boš videl.
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    @kejt: poizkusi še unity 2d.
  • Zakaj pa ne bi poskusil Kubuntu? :)
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Vsekakor boš imel manj dela, če samo izbereš Unity 2D ob prijavi, ali pa namestiš še kako drugo namizje
    (namestiš paket kubuntu-desktop, lubuntu-desktop, xubuntu-desktop in izbereš namizje po želji) kot pa da novo namestitev delaš, pa kopijo podatkov prej ...
  • andrejZ je dejal/-a:
    Vsekakor boš imel manj dela, če samo izbereš Unity 2D ob prijavi, ali pa namestiš še kako drugo namizje
    (namestiš paket kubuntu-desktop, lubuntu-desktop, xubuntu-desktop in izbereš namizje po želji) kot pa da novo namestitev delaš, pa kopijo podatkov prej ...
    se strinjam, vendar je pri tem potrebno povedati da se vse aplikacije podvojijo ob dodajanju namizij, če jih ne odstraniš. - npr. 2 upravljalnika omrežij, 2 upravljalca rabe baterij itd.

    Staro namizje se lahko odstrani z enim dokaj dolgim ukazom. npr če bi hotel uprabiti čisti KDE (kubuntu) in odstraniti podvojene Gnome aplikacije: http://www.psychocats.net/ubuntu/purekde
  • Hvala za napotke. Žal vas moram obvestiti, da nisem ne moškega spola, ne pretirano spretna v računalniški komunikaciji in reševanju tovrstnih težav, zato mi je vse, kar ste napisali, bolj ali manj španska vas. Pač, podpiram odprto kodo in sem se pred nekaj leti s srcem, dušo in računalnikom preselila na Ubuntu, toda kaj več, kot so standardni apgrejdi in prepisovanje točno določenih ukazov v Terminal žal ne obvladam.

    Ali ima Mint "normalen" desktop in dostop do aplikacij? Pregled nad vsemi trenutno odprtimi aplikacijami v orodni vrstici? Tale seek-n-hide dock mi najeda živce in ga ne prenašam dobro.

    Hvala za potrpežljivost.
  • S tem, da je privzeto okolje Gnome 3 in moraš pri prvi prijavi za "normalno" namizje izbrati MATE.
  • mah na mintu sem bil jast kar veliko časa in nočem iti več nazaj,imam 1gb rama in je delal zelo počasi ni bil uporaben in tudi nima takšne podpore kot ubuntu saj vidiš ubuntu tweak,unity tweaker,.... in ubuntu ima ve eyecandy kot mint
  • gregor3000 Član
    uredil/-a 31. January, 2012
    seveda unity tweaker ne bo na Mint, če Mint nima Unity. Ubuntu tweak se pa lahko mislim da namesti tudi na mint. pravzaprav s elahko vsi ubuntu porgrami namestijo v Mint. tako, da ne vem če je problem v podpori.

    problem, ki sem ga jaz imel z Mintom je ker vsega boga teče v ozadju in je bil tako počasnejši kot Ubuntu. čeprav so na Mint zatrjevali da bo ubuntu porabil enako RAM ko ga bom namestil temu v resnici nikoli ni bilo tako.

    Kubuntu se mi zdi kar dobra rešitev, če ti je všeč staro namizje pa izberi Xubuntu, ki je zelo zelo podobno oziroma se lahko spremeni da izgleda tako kot stara varianta Ubuntu.

    lahko pa ostaneš na Gnome 3 in izbereš eno klasično temo npr. ala Clearlooks: http://gnome-look.org/content/show.php?content=145210
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.