Domaca mapa, Dokumenti, Glasba -> odpre se mi pa VLC

Nekaj sem kliknil- ne vem vec kaj, da mi zdaj v (Ubuntu 11.04) zgornji opravilni vrstici -> Mesta -> Domaca mapa, Dokumenti, Glasba,.. se mi odpre VLC.

Kje bi se spremenilo nazaj, da se mi odpre mapa ?

lp

Komentarji

  • nevem če je tudi v 11.04 tako (imam namreč 11.10), pa vendar : desni klik na enega izmed teh fajlov, izbereš Properties (verjetno nastavitve/možnosti prevod), greš v zavihek Open with (Odpri z?) ter poiščeš željeno aplikacijo in jo s klikom Set as default (nastavi kot privzetno?) tudi nastaviš za privzetno.

    Upam da pomaga.

    Lp
  • Ne. Tvoj predlog je pravi, ko je Domaca mapa že enkrat odprta - pa ne preko zgornjega menija Mesta - > Domaca mapa. Desni klik je tu enak kot levi klik - odpre se mi VLC.

    Zgleda, da sem potrdil moznost, da mi hoce z VLCjem odpirat tudi mape.
  • ALT + F2 -> 'nautilus /home/uporabniškoIme/'

    Nato narediš tako kot je sajko napisal
  • s tem tvojim ukazom se mi odpre ´Raziskovalec´. A se tu nastavi s katerim programom se odpirajo mape iz zgornjega menija : Mesta .. ?

    Iz tega ´Raziskovalca´ mi lepo odpira mape. se vedno pa ne iz zgornjega menija.

    Napise mi:

    Ni primerne enote za dekodiranje:
    Predvajalnik VLC verjetno ne podpira "undf" zvočnega ali slikovnega zapisa. Na žalost tega trenutno ni mogoče popraviti.
    Ni primerne enote za dekodiranje:
    Predvajalnik VLC verjetno ne podpira "undf" zvočnega ali slikovnega zapisa. Na žalost tega trenutno ni mogoče popraviti.
  • christooss Član Ubuntu.si
    To je pa jeba. Jst sm mel podoben problem k je transmiision vse fajle hotel odpirat z nautilus in potem so bli stalno errorji, da nautilus ne zna video formata odpriat (obratni problem kot ti) sicer nisem rešil tega, ker sem slučajno potem inštaliral drug OS in so se zadeve na default postavile

    Probaj pogledat v vse mime datoteke/mape za vlc vpisi (npr v gedit odpreš in daš search vlc

    ~/.local/share/mime
    ~/.local/share/applications/mimeapps.list
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.