Ubuntu Global Jam Slovenija

andrejZ Član Ubuntu.si
uredil/-a 11. November, 2014 v Novice
Tokratni Ubuntu Global Jam bo v Sloveniji potekal 3. marca 2012 v Kiberpipi na Kersnikovi 6 v Ljubljani (http://skrci.me/ugjSLO).

Namen srečanja bo:

  • prevajanje Ubuntu 12.04 LTS, odprtokodnih programov in dokumentacije,

  • preizkušanje Ubuntu 12.04 beta,

  • iskanje napak v sistemu ali prevodih,

  • sestavljanje dokumentacije in videov kako izvajati osnovna opravila v Ubuntuju v slovenščini,

  • druženje -  spoznavanje prevajalcev in ostalih članov in uporabnikov portala Ubuntu Slovenija. Tam bomo na voljo za vsa morebitna vprašanja, nasvete in pomoč.

V primeru, da bi se želeli udeležiti dogodka, to sporočite kar v komentarju na novico ali pa se prijavite na  omrežju IRC (irc.freenode.net) v kanalu #ubuntu-si, če nimate odjemalca za IRC, lahko uporabite kar spletno stran https://www.ubuntu.si/irc/. Če boste na dogodek prišli z avtomobilom, vas vljudno prosimo, da poveste tudi iz katere smeri prihajate, saj se pogosto zgodi, da se dogodka želi udeležiti kdo brez prevoza. V primeru da prevoz potrebuje nekdo iz vaših koncev bomo stopili v stik z vami.

Za iskanje napak v obstoječih prevodih vam priporočamo, da imate s seboj prenosnik, na katerem je nameščen Ubuntu 12.04. Namestitev je lahko tudi v virtualnem stroju (VirtualBox). Namestitev pa boste lahko (s pomočjo drugih udeležencev) izvedli tudi v Kiberpipi.

Prav tako s sabo prinesite svoj prenosnik vsi, ki imate z Ubuntujem kakršnekoli težave. Zagotovo se bo našel kdo, ki vam bo pripravljen pomagati pri odpravljanju težav.

Če ne morete priti v Ljubljano, lahko sodelujete tudi preko interneta. Za aktualne pakete se oglasite na IRC kanalu #ubuntu-si na omrežju freenode, kjer vam bomo z veseljem dodelili delo. :)

Pred samim dogodkom bosta organizirani dve prevajalski seji na katerih se bomo pripravili na prevajanje oziroma prevedli čim več že pred osrednjim dogodkom in sicer:

  • sreda, 22.2. ob 19.00 in

  • četrtek, 1.3. ob 19.00

na dveh mestih - kot ponavadi v prevajalski klepetalnici (imamo posebno klepetalnico za prevajanje, kateri se pridružite, da svojemu računu Jabber/Google Talk dodate nov stik z naslovom : slovenski-prevajalci@im.partych.at.


Preizkusno pa se nam boste lahko pridružili tudi preko t.i. Hangouta na družabnem omrežju Google+. Da boste Hangout ob času dogodka videli, morate najprej v svoje kroge dodati stran Ubuntu.si.


Dnevni razpored in več podrobnosti bo objavljenih približno teden dni pred dogodkom.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.