[rešeno] Mint - mešano Lucid in nekaj od Isadora

Mijav

Jaz imam Mint Linux 9 Lucid temelječ na Ubuntu 10.04 LTS. Pa upam, da mi boste vseeno pomagali. Ne bi se rad lomil z angleščino na Mint forumu.

Sem opazil v Upravljalniku paketov, da imam kar precej paketov od distribucije Isadora. A bi bil lahko to razlog, da mi nekajkrat na teden zmrzne cel sistem? Tako trdno, da niti na drugo virtualno konzolo ne morem več preklopit. Največkrat sicer v forumu, ko na ihtro potegnem gor ali dol po strani - scroll. Se mi pa dogaja, pa precej dosledno, da zmrzne pri predvajanju filmčkov youtube prek linka v temi foruma. Zmrzne po kaki minuti do dveh predvajanja.

Če sem pozabil na kak podatek, me kar opomnite.

čiv-čiv


Poni

P.s.: Ma, spet zajebava ta forum, pa me meče ven, še preden sploh lahko napišem. Pa se moram ponovno prijavljat. A tega administrator res ne more zrihtat? A se moram res vsakih 5 minut prijavljat?

Komentarji

  • men forum dela normalno.

    ne vem katere pakete imaš od Isadore, amapk to ne bi smelo vplivati na delovanje saj se potrebni paketi prepišejo z novimi. kot vem pri Mint naj ne bi uporabljal upgrade sistema ampak novo namestivev.

    lahko, da je kakšna napaka na hardware. z azačetek bi bilo pametno malo ventilatorje očistit, pa pregleda matično ploščo in grafično kartico če so kakšni napihnjeni kondenzatorji gor.
  • Hm, če bi bile res kake hardverske težave, bi jih najbrž opazil tudi v Windows XP. Tako pa je v Polknah vse v redu. No ja, to bomo izvedeli najbrž takrat ko bo izšel novi Mentol temelječ na 12.04. To bo najbrž enkrat spomladi.
    Sicer sem imel pa računalnik enkrat letos na servisu. Menjali so CMOS baterijo. Serviser je najprej rekel, da bi bila za večurno zaostajanje ure naslednji dan lahko kriva kakšna napaka na matični plošči. Tako da so to gotovo preverili. Ja, seveda so. Saj mi je potem povedal, da je bila res kriva samo baterija.

    Že spet! :mad: Sem moral vse še enkrat tipkat, ker sem pozabil shraniti v clipboard. :mad:
    A se da to kje nastavit, koliko časa naj velja prijava?


    Poni
  • Ne :)
    Naštimaj da ti shrani piškotke za to stran pa bo (upam) bolše :)
  • Aja? Kje pa se to naštima? Jaz imam nastavljeno, da hrani piškote do konca seje, se pravi do takrat, ko ugasnem browser.
    Kaj pa nastavitev "Zapomni si prijavo"? A bi moral morda to odklukat, ko se prijavljam?

    A za stabilnost Minta bo pa najbrž res najboljša, da počakam na verzijo temelječo na Ubuntu 12.04 LTS, pa takrat naredim čisto instalacijo?

    Poni
  • Poni Član
    uredil/-a 6. March, 2012
    Hojladrija

    Sem ob prijavil odklukal "Zapomni si prijavo" in zgleda, da zdaj ostanem prijavljen.

    Glede občasnih zmrzovanj v Mintu enkrat ali dvakrat na teden pa bom kar počakal na Mint 13, pa bomo videli, če ne bomo mižali. Sicer sem pa prav v zadnji številki revije Vidi prebral, da je tudi njim, ko so ga testirali, vsaj enkrat zmrznil cel sistem. Ampak oni so testirali Mint 12. Potem so pa buljili v zaslon in čakali, če se bo sam odmrznil. Ni se.

    Aja, tisto mešanje Lucid in Isadora ni nič krivo. Sicer sem pa jaz pomešal. Lucid Lynx je ime za Ubuntu 10.04 LTS, ki je bil temelj za Mint 9 - imenovan Isadora.

    Torej se za oba nasveta zahvaljujem sam sebi.

    čiv-čiv


    Poni
  • za vsak slučaj preveri še rame... če jih maš več notri, daj enga vn, pa probaj, potem pa zamenjaj... pa če se ti to še dogaja naprej pa čakaj :P

    lp
  • Hm, zgleda, da si spregledal podatek, da pa v Windows XP ni nobenih težav. Nič ne zmrzuje. Niti posamezen program, niti sistem. Sicer sem pa pognal test spomina, ki je priložen Mint 9. Ampak samo enkrat. Najbrž bi moral opraviti test vsaj petkrat ali kaj takega.

    Poni
  • Poni je dejal/-a:
    Hm, zgleda, da si spregledal podatek, da pa v Windows XP ni nobenih težav. Nič ne zmrzuje. Niti posamezen program, niti sistem. Sicer sem pa pognal test spomina, ki je priložen Mint 9. Ampak samo enkrat. Najbrž bi moral opraviti test vsaj petkrat ali kaj takega.

    Poni
    windows XP ni Linux. Linux deluje drugače na drugačnih principih. Zato uporablja strojno opremo drugače. primer sme imel eno staro računalo, kjer je XP zmrzoval. včasih je zmrznil, včasih le blue screen. ponovna instalacija ipd ni pomagalo. ker je imel tako ali tkao premalo rama, da je koma tekel sem ga zamenjal z Ubunut. od takrat se niti enkrat ni sesul. potrebno je tudi uipoštevat, d aima linux druge in drugačne gonilnike. tako da če ni strojna oprma je lahko en gonilnik slab (ima kak hrošč ali preprosto ni popoln) ali pa je strojna oprema napačno konfigurirana. Če imaš te težave je mogoče bolj euporabiti zanjo verzijo, kjer so številne napake odpravili in hkrati dali nove gonilnike. lahko si pa poskusiš namestiti samo gonilnike na staro verzijo, ampak potem bi moral točno vedeti katera naprava nagaja.

    mem test oz. test RAM lahko traja zelo dolgo, če je podroben. test RAMa so svetovali, ker linux uporablja/zapolni RAM drugače kot XP (ki je mimogrede sistem iz leta 2001). zato je povsem možno da se napaka na RAM neprikaže v windowsih, se pa v Linuxu.
  • Tale tema je sicer že označena kot rešena, pa naj bo tole za zaključek. Sem pognal petkrat test pomnilnika priložen Mint Linuxu 9. Sicer ne vseh pet v enem samem nizu, ampak verjetno bo tudi tako veljalo. Našel ni nobene napake.


    Poni
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.