[rešeno] Namestitev windows 7

Dober dan!

A slučajno kdo ve kako na računalnik ki že ima nameščen Ubuntu 11.10 namestimo windows 7 ( poleg ).
Mislim drugače prisegam 100% na ubuntu ampak trenutno potrebujem neke programe pri katerih wine odpade zato bi windows resnično potrebova.
Če ga hočem namestit kar tako da izbriše vse je to nemogoče saj pravi da ne prepozna zapisa dela diska kjer teče ubuntu, a pa bi se dalo na ubuntu nardit kkšen predelek diska ki bi ga windows prepoznal in podpiral predvsem pa da bi ga kasneje lahko preprosto formatiral. Žal mam samo en disk v računalniku zato bi to res rad izpeljal tako, pa na ubuntu mam še cel kup slik ki jih nočem izgubit. Pa še nekej me zanima a bi kdo od vas vedu ali bo po tem "posegu" ubuntu še deloval z normalno hitrostjo, lahko vam pošljem specifikacijo računalnika pa ne vem kje jo lahko najdem ( na ubuntu )

Hvala

Komentarji

  • Bi Windows v VirtualBox bil v redu?
  • Ne, mislm da bi mi windows7 kr prow prišel tko direkt na računalnik.
    Mislim že v vinetu mi dela cel kup problemov

    p.s. Dober podpis, pove pravi pomen Linuxa :D
  • Če na računalnik kjer imaš gor Ubuntu namestiš še Windows boš mogel še enkrat uporabit Ubuntu live CD ter ponovno namestit grub2.. ker ga bo Windows bootloader povozil in ne boš mel dual boota.

    https://help.ubuntu.com/community/RecoveringUbuntuAfterInstallingWindows
  • kaj pa če naredim disk na dva dela, mislim kako to sploh naredim.
  • disk bo tako ali drugače šel na dva dela..sej ne moreš met Windows pa Ubuntu na eni particiji :)

    kako? Nekaj v tem smislu http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=me1CJZU92mc#t=305s s to spremembo da bo pri tebi prikazana tudi Windows particija.. jo zmanjšaš ter prazen prostor dodeliš Ubuntuju
  • pazko Član
    uredil/-a 9. March, 2012
    Dve (ntfs) particiji nardiš z EASEUS home edition ( resize/move) partition določiš velikost particije v Mb na koncu potrdiš z apply changes ter za vsak slučaj rebuildaš MBR da windows 7 lahk zaženeš_ (to pride v poštev ko namestiš najprej windows 7 na prazen disk): Ko imaš dve nfts particiji na notranjem disku ti pri nameščanju ubuntu enostavno ponudi možnost namesti poleg windows. Doloćiš velikost bodoče ubuntu particije ext 4 (jst jo mam npr okol 100 GB) in namestiš.
  • Hvala, moja težava je rešena :)
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.