Lubuntu me je zaklenil ven!

najnovejša verzija Lubuntuja.
Pred pol ure sem računalnik normalno ugasnil, sedaj ko sem ga pa prižgal, pa kar naenkrat hoče moje ime in geslo, kljub temu da sem nastavil avtomatsko prijavo.
Če vpišem napačne podatke mi normalno še enkrat zateži za ime in geslo, če pa vpišem pravilno se pa za sekundo (dobesedno 1s) obnaša kot da je geslo sprejel (spremeni se ozadje), nato se pa takoj spet prikaže meni za vnos uporabniškega imena.
Podatke sem 100% pravilno vpisal, računalnik sem normalno ugasnil, kot vedno do sedaj.
S terminalom in nastavitvami se nisem igral.
Sploh ne vem kaj mu je. 3x sem ga resetiral z gumbom na ohišju, ugašal sem napajalnik, ampak je vedno isto...
Če med loadanjem OS držim tipko shift, normalno pridem v recovery mode. Ko pa pridem v recovery menu, pa ne morem nič narediti, ker se tipkovnica sploh ne odziva, zraven naslova Recovery menu pa v oklepaju piše nekaj v smislu read only. Sem pozabil kako točno, ker tole sedaj pišem s telefona.
Kaj naj zdaj?

Komentarji

  • Zdaj je verjetno nastavljeno, da se naloži zadnja shranjena seja. Nekje v login screenu se mora dati nastaviti, da začne s svežo sejo.
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Verjetno te prijavi, nato ugotovi, da je nekaj narobe s profilom in te odjavi nazaj.
    Kaj točno se je zbrkljalo in zakaj (tvoja napaka ali bug v Lubuntuju) je težko določiti.

    Prijavi se v drugo sejo (Xubuntu, Ubuntu oziroma karkoli pač imaš še gor) in preimenuj ali izbriši mapo

    ~/.config/openbox/ in poskusi znova.
  • MAXtor Član
    uredil/-a 16. March, 2012
    Zjutraj sem ugotovil da je bil v računalniku en cd s slikami, zato sem cd vzel ven in še enkrat resetiral računalnik. Računalnik je delal! :D

    Ko sem popoldne prišel domov, pa sem ugotovil da je brat računalnik ugasnil. Ko sem ga hotel prižgat, pa je bil spet isti problem, kot sem ga opisal v prvem postu, le da zdaj ni bilo nobenega CDja notri.

    Vsega skupaj sem imel dost, tako da sem formatiral comp in nazaj naložil ubuntu. Sedaj mi gre pa na živce ubuntu 11.10, ker sicer deluje brez napak, ampak je v primerjavi z Lubuntu preveč počaaaasen. Ni več tistega "bliskovitega" obnašanja, ampak vse traaaja :(

    Aja, pa še na ubuntu ne morem instalirat Chrome. Nemorem ga sedaj, pa tudi pred enim mesecom ga nisem mogel. Na Lubuntu je šel brez problema. Mi lahko kdo hitro pove kak namig, ali naj odprem novo temo?

    Tole se prikaže ko hočem odpreti .deb paket image
  • Odpri novo temo :)
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.